Новите вагони за лондонското метро - космически кораби за под земята

16.10.2014, 14:02

Бъдещето е тук

   
 
Новите вагони за лондонското метро - космически кораби за под земята

Лондонското дизайнерско студио PriestManGoode разработва новите вагони за метро, които трябва да започнат работа през 2022 г. Дизайнът им, както ще се убедите, е нечовешки.

1413959

Проектът е създаден в сътрудничество с департамента по транспорт на британската столица и отразява визията на градските власти, макар че финалният продукт може и просто да наподобява реализираното в тези скици. 

1413961

Освен с визията си, новите мотриси се отличават и с техническите си решения. Така например стандартната концепция за метро с няколко вагона тук отстъпва място на единна конструкция с подвижни елементи, които се огъват по завоите. Подобна концепция няма да е подходяща за всички линии, но съставът така или иначе е предназначен само за линиите Piccadilly, Central, Bakerlooand Waterloo и City, чиито дъги са с по-голям радиус. Друго нововъедение е, че вагоните ще бъдат снабдени с електронни иформационни табла, показващи полезна информация в реално време.

1413958

Още не е ясно коя компания ще започне работа по готовия проект, но интерес към него вече са проявили от Alstom, Siemens, Hitachi, CAF и Bombardier. Очаква се до края на 2016 г. да бъде проведен конкурс, който ще определи победителя.

1413957

1413960

Климатичната инсталация

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ