НАСА изпрати благодарствено писмо до хакер, проникнал системата им

30.09.2024, 11:19

Той твърди, че е разбил системата им за втори път!

   
 
НАСА изпрати благодарствено писмо до хакер, проникнал системата им
Източник: Canva

Хакер твърди, че е проникнал в системите на НАСА за втори път, разкривайки значителни пропуски в сигурността. Той обяви това в пост в X, заявявайки, че след като е открил вратичките, е докладвал за проблемите на НАСА, за да даде на агенцията достатъчно време да се справи с тях.

В отговор НАСА изпрати на хакера официално благодарствено писмо, в което признава приноса им за идентифициране на слабостите и помага за защитата на системите на агенцията. Писмото е подписано от Марк Вит, главен информационен директор на НАСА. Космическата агенция признава, че действията на хакера са изиграли роля в защитата на "целостта и наличността" на нейната информационна инфраструктура.

Хакерът беше похвален от Космическата агенция за идентифицирането на уязвимостта, докато следваше Политиката за разкриване на уязвимости (VDP) на НАСА. Хакерът също беше признат за работата си като "независим изследовател по сигурността".

В благодарственото писмо също се споменава:

Способността за откриване и докладване на уязвимости в сигурността е ценно умение в индустрията за информационна сигурност.

Космическата агенция продължи, като каза, че са успели да защитят "целостта и наличността на информацията на НАСА" поради осведомеността на хакера.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ