Къде почива екипажът на самолета по време на полет?

13.10.2014, 19:17

Или тайната стаичка на стюардесите и пилотите

   
 
Къде почива екипажът на самолета по време на полет?

По време на полет екипажите всячески се опитват да направят пътуването ни по-приятно и наистина успяват. За да бъде така обаче, е нужно и пилотите, и стюардесите да бъдат достатъчно свежи и отпочинали. При късите дестинации това не е никакъв проблем, но какво става, когато полетът е с голяма продължителност?

1411309

От Boeing разкриват тайната на "тайната стаичка", която са предвидили за екипажите на техните самолети Boeing 777 и Boeing 787. Специално за отдих на екипажите от компанията са предвидили малка, но уютна стаичка, разположена в горната част на фюзелажа. Помещението осигурява достатъчно жизнено пространство за почивка едновременно на 8 члена от екипажа, а достъпът на външни лица, както се досещате, е строго забранен.

1411312

Любопитно: Поради липсата на илюминатори, заради конструктивните особености на самолетния корпус, в стаичката е доволно тъмно, затова, а и предвид унисекс насочеността на тайната кабина, навсякъде са разлепени табелки, предупреждаващи, че всяка от кушетките е предназначена само за 1 лице. Да не стават сакатлъци...

1411311

1411308

1411310

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ