Карък на седмицата: На шефа на най-голямата руска банка му засече новата "Лада" (ВИДЕО)

21.06.2023, 15:00

Получаваме Deja vu от Слави с Ферарито!

   
 
Карък на седмицата: На шефа на най-голямата руска банка му засече новата "Лада" (ВИДЕО)

Герман Греф,, шефът на най-голямата руска банка Сбербанк,  не успя да запали новата Lada Aura по време на представянето ѝ от изпълнителния директор на АвтоВАЗ Максим Соколов.

Lada Aura представлява луксозната версия на седана Vesta и е рекламирана като "автомобил за бизнесмени и държавни служители". Моделът дебютира на международния икономически форум в Санкт Петербург.

Отзивите за автомобила бяха много добри, докато в него не седна шефът на най-голямата руска банка. Греф изглежда видимо смутен от невъзможността да запали автомобила след 2 опита. Неговите помощници отворят капака на колата, а на помощ се притичва финансовият министър на Русия - Антон Силуанов. Именно той запалва новата Lada.

Проблемът се оказва доста елементарен. Греф се пробвал да стартира колата, докато лоста на скоростната кутия бил в режим Drive. Когато той пробвал да запали автомобила се задействал имобилайзера - защитата срещу стартиране на двигателя. Всъщност, причината новата Lada да не стартира, се оказват изрядно работещите й системи, коментират от руските автомобилни сайтове. Новата Lada Aura запалила веднага, когато скоростния лост бил поставен на P.

АвтоВАЗ планира да започне производството на най-луксозния седан в историята си през 2024 г. Цената на Lada Aura ще бъде около 2 милиона рубли или около 42 500 лева. Целта е автомобила да замени много от служебните автомобили в Русия, които обикновено са на западни или японски марки, пише dir.bg.

Източник: Novini.bg

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ