Истински ужас: Механик бе засмукан от работещ двигател на самолет Боинг (ВИДЕО)

10.07.2024, 12:22

Това сме го виждали само по филмите!

   
 
Истински ужас: Механик бе засмукан от работещ двигател на самолет Боинг (ВИДЕО)
Източник: twitter.com/JacdecNew

Механик бе засмукан от работещ двигател на самолет Боинг и убит, след като забравил инструмент и се върнал за него.

Аболфазл Амири извършваше рутинна поддръжка на самолета 737-500, след като пътниците и екипажът бяха слезли от полета си от Техеран.

Около двигателя е била създадена зона за безопасност, както се изисква, но се съобщава, че Амири се е върнал към него, за да вземе инструмента на 3 юли. Капаците на капака по погрешка не са били затворени, което означава, че той може да бъде изтеглен в работещия двигател CFM56, който след това се е запалил, пише вестник Билд .

Информационният сайт за авиационна безопасност JACDEC публикува за инцидента, казвайки: инженерът е "умрял незабавно", докато е работил върху двигателя от дясната страна.

Имало е и други инциденти на служители на летището, които са били засмукани от двигателите на самолета.

През май мъж беше убит в двигателя на KLM Cityhopper Embraer на летище Schipol в Амстердам, докато стоеше на портата. Беше установено, че този инцидент е самоубийство след разследване, тъй като полицията каза, че мъжът "умишлено се е качил в двигателя".

Друг фатален инцидент се случил през 2023 г., когато майката на три деца Кортни Едуардс се приблила до работещите двигатели на самолет на регионалното летище Монтгомъри в САЩ, докато работела като наземен работник и била издърпана вътре.


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ