Ето в кой университет няма да влезеш, ако си твърде нисък

04.07.2024, 10:36

Интересни критерии!

   
 
Ето в кой университет няма да влезеш, ако си твърде нисък
Източник: Canva

Университет в Ханой, Виетнам, предизвика възмущение в социалните мрежи заради налагането на критерии за височина при прием.

Училището по мениджмънт и бизнес (HSB) във Виетнамския национален университет обяви, че студентките трябва да са по-високи от 158 см, а мъжете - над 165 см, за да бъдат взети предвид за прием тази година. Те приемат изключения за някои случаи.

DW News предаде за разгорещени дебати в социалните мрежи, след като виетнамският онлайн вестник Tuoi Tre за първи път съобщи за тези изисквания за височина.

Това накара Министерството на образованието да поиска от университета да преразгледа тези изисквания. HSB съответно премахна изискването за височина за три от четирите бакалавърски програми, които предлага. Критериите за височина вече се прилагат само за един курс, управление и сигурност.

HSB оправдава критериите за височина, като казва, че те се фокусират както върху техническата, така и върху физическата годност. Според DW News те твърдят, че височината е решаващ фактор, особено когато става въпрос за лидерство и самочувствие.

Средният ръст на младите виетнамски мъже е 168,1 см, а средният ръст на младите виетнамски жени е 156,2 см, според данни, предоставени от Националния институт по хранене на Виетнам за годините 2019-20.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ