Skype превежда 50 езика чрез говор и текст

05.10.2015, 16:15

В реално време

   
 
Skype превежда 50 езика чрез говор и текст

Microsoft пуска общодостъпно услугата за синхронен превод Skype Translator, това ще ни позволи да говорим с потребители от целия свят, без да ни се налага да знаем масовия английски език.

Мечтата се превръща в реалност и отново изграждаме Вавилонската кула – премахване на езиковите бариери и сближаване на потребителите от различни страни, пишат в блога на Skype

"С нетърпение очакваме момента, когато ще можем да предоставим технологията на по-голям брой устройства, а защо не и някой ден просто като слушалка", вълнуват се програмистите от Skype.

До момента синхронният превод на говор поддържа шест езика: английски, немски, френски, италиански, китайски и испански, а текстов превод по време на чат е възможен на над 50 езика.

Както и други подобни системи, Skype Translator използва алгоритъм за машинно обучение. Това ще рече, че колкото повече хора използват преводача, толкова по-коректни ще стават разпознаването на говор и преводът.

Услугата ще стане достъпна за потребителите в близките няколко седмици, като те ще бъдат уведомени с иконка в Skype под формата на земното кълбо.

Източник: www.skype.com


   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ