Citroen превзема Женева с С4 Aircross

08.02.2012, 14:48

   
 
Citroen превзема Женева с С4 Aircross

Citroen стъпва смело на пазара на SUV автомобили с C4 Aircross, който компанията ще представи на автосалона в Женева точно след месец. Според френския автомобилопроизводител техният претендент съчетава в компактната си осанка стилен дизайн и технологични иновации.

Новият SUV на Citroen ще се предлага с три различни двигателя - два дизелови и един бензинов. Първият дизелов агрегат HDi 115 е с обем 1560 cm3 и предлага мощност от 110 конски сили. HDi 115 е съчетан с шестстепенна механична скоростна кутия и е наличен във версиите на автомобила с две и четири задвижващи колела. Предимството на този двигател са ниските емисии на C02, които в случая се равняват на 129 гр/км. По-големият брат на HDi 115 е HDi 150 - дизелов агрегат с обем от 1798 cm3, който притежава мощност от 150 к. с. Същият отново е съчетан с шестстепенна механична скоростна кутия и подобно по-скромния си събрат се предлага във версиите с две и четири задвижващи колела.

Третият двигател, с който се предлага C4 Aircross е 1.6-литров бензинов агрегат с мощност от 115 к. с. и максимален въртящ момент 152 Nm. Същият е комбиниран с 5-степенна скоростна кутия и се предлага във версията на автомобила с две задвижващи колела.

Пакетът C4 Aircross включва в себе си и редица технологични екстри, с които да направи преживяването зад волана възможно най-приятно. Към тях се включват hi-fi оборудване от последно поколение, GPS навигационна система, DVD четец, безключов достъп и потегляне, Bluetooth устройство, което предлага възможността за телефонни разговори при режим "свободни ръце" и др.

Citroen C4 Aircross ще направи дебюта си след месец в Женева, но ще се появи на българския пазар едва през втората половина на 2012 г.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ