Странни „извънземни яйца“ бяха извадени от резервоар в Оклахома  2 Виж всички снимки

03.04.2024, 12:00

Започва се!

   
 
Странни „извънземни яйца“ бяха извадени от резервоар в Оклахома
Източник: Oklahoma Department of Wildlife Conservation (ODWC)/Facebook

Служители на дивата природа предупреждават местните за "шушулки с извънземни яйца", забелязани в езеро в Оклахома, като казват, че създанията ще се появят в големи количества това лято.

Изображения на странните неща се появиха онлайн, показващи големи, подобни на желе топки с твърда външна част, висящи от потопени клони на дървета. Въпреки че снимките на странните животни предизвикаха объркване и страх онлайн, като някои хора казват, че идват от космоса.

2384884Oklahoma Department of Wildlife Conservation (ODWC)/Facebook

Въпреки това служителите увериха обществеността, че животните са просто бриозои, които съществуват от стотици милиони години - много преди първите динозаври да ходят на Земята. Съществата се клонират в големи маси, за да филтрират малки частици от водата за храна - в крайна сметка почиствайки езерото.

Според DailyMail, купчините бриозои всъщност са стотици същества, известни като зооиди, всяко с дължина част от милиметър, живеещи заедно в лигава маса. Те нямат никакви дихателни или кръвоносни системи, но имат централен нервен ганглий, който позволява на животното да реагира на стимули.

Малките безгръбначни притежават както мъжки, така и женски репродуктивни органи, което им позволява да се самоклонират и разпространяват чрез струпвания от клетки в организма, известни като статобласти. Всеки статобласт може да се възпроизвежда безполово, ако се откъсне от колония, което позволява на бриозойните групи да се разпространяват в големи количества при правилните условия.




   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ