Последните ястия, с които са се нахранили едни от най-известните музиканти преди да починат

26.10.2022, 16:00

Всеки ден страдаме за тях!

   
 
Последните ястия, с които са се нахранили едни от най-известните музиканти преди да починат

За всички е известно как са починали едни от най-великите музиканти на всички времена. Но някои подробности около последните моменти от живота им не са чак толкова широко разпространени. Ето какви са били последните ястия, с които са се нахранили, Еливс Пресли, Джими Хендрикс и други рок легенди, преди да си отидат от този свят.

Джон Ленън

8 декември 1980 г. е ден, изпълнен със събития за Ленън. Преди да тръгне за фотосесия на Rolling Stone с фотографката Ани Лейбовиц и тричасово радио интервю, по повод последния му албум, "Double Fantasy", Ленън закусва в Café La Fortuna, ресторант близо до апартамента му в Манхатън, където поръчва яйца Бенедикт. След работните си дейности Ленън обядва в Stage Deli и според мениджъра му, Джил Кашкин той е изяжда сандвич с говеждо.

Кърт Кобейн

Малка верига от ресторанти в района на Сиатъл, е мястото, където Кърт Кобейн яде последното си документирано хранене. В нощта на 3 април 1994 г., Кобейн сяда на открито с няколко приятели, въпреки студеното време. Групата започва с десерт и поръчва фирмения специалитет на рсторанта Bananas Dulce, в който плодовете са приготвени с кафява захар и ром. Кобейн и приятели вечерят и отиват на кино. Пет дни по-късно, на 8 април, тялото на Кобейн е намерено в дома му в Сиатъл от електротехник, нает да работи в имота.

Джими Хендрикс

Хендрикс изпива голямо количество червено вино на парти, организирано в Лондон и в ранните сутрешни часове на 18 септември 1970 г. се връща в сутеренния апартамент на Хотел Самарканд, отдаден под наем на Моника Данеман, предполагаемата годеница на Хендрикс. Там Хендрикс яде сандвич с риба тон, изпива девет хапчета барбитурат (18 пъти повече от обичайната доза), разговаря с Данеман в продължение на няколко часа и след това заспа. На сутринта Данеман открива мъртвото тяло на Хендрикс и въпреки че вече е починал, смъртта му е обявена в болница. Причината за смъртта: 27-годишният китарист предозира с барбитурати, тялото му се опитва да изхвърли дрогата чрез повръщане и Хендрикс се задушава.

Елвис Пресли

До август 1977 г. теглото на певеца се е покачва до близо 115 кг и той е бива поставен на ограничителна диета, за да отслабне преди турне. Той е известен с това, че редовно яде множество кремчета наведнъж, а на 16 август си поръчва малко сладолед от кухнята. Имайки предвид диетата му, служителите му изпращат малка порция от четири топки сладолед и шест бисквитки. Часове по-късно, неспособен да заспи, докато лежи в леглото с партньорката си Джинджър Алдън и страдайки от тежка форма на запек, Пресли влиза в банята. Докато седи на тоалетната, Пресли получава инфаркт и Алдън го намира по лице на пода. Откаран по спешност в болница Baptist Memorial, лекарите не успяват да съживят Пресли и той е обявен за мъртъв на 42-годишна възраст.

Джим Морисън

На 2 юли 1971 г. Морисън отишъл сам на вечеря в ресторант Le Quattier, където консумира сладко-кисело ястие в китайски стил и изпива няколко бири. След като гледа филм, той се връща в апартамента си, започва да пие уиски, гледа още няколко филма, след това заспива, събуждайки се по някое време, за да се изкъпе. Морисън повръща три пъти и отново заспива във ваната, умирайки през нощта. Тогава музикантът е на 27.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ