5 от най-болезнените начини да умреш

20.10.2022, 14:00

Колко приятна тема за подхванахме!

   
 
 5 от най-болезнените начини да умреш

Никой нормален човек не обича да говори за смъртта. Мисълта, че някoй ден няма да ни има на този свят е меко казано болезнена. Истината е, че някои от начините да починем могат да бъдат още по-болезнени от самата мисъл за това. Ника видим кои са те:

Измръзване

Повечето хора си представят, че замръзването прилича на обикновено заспиване. Сънливото усещане всъщност е вторият етап на хипотермия, който обикновено настъпва точно преди загубата на съзнание. Замръзването до смърт е процес, започващ с неконтролируемо треперене, докато тялото ти се опитва да генерира топлина, след което преминава към мускулна скованост и дезориентация, когато тялото започва да функционира неправилно. Този процес може да бъде истинска агония. Когато основната ти телесна температура спадне, тялото ти ще изтегли циркулиращата кръв от крайниците ти, за да поддържа жизнените ти органи по-топли, което води до мъчителна болка в ръцете и краката ви. Началните етапи на измръзването често са придружени от усещане за парене.

Удавяне

Представяме си колко е гадно, но изобщо не сме си давали сметка, че за какво наистина иде реч. Викаш за помощ, пляскаш във водата и в крайна сметка потъваш. Да, ама има още: Когато се борим за оцеляването си във водата, ние се хипервентилизираме. Дишането във вода, до което неизбежно се стига при давене, може да бъде много болезнено. Навлизането на вода в дробовете си носи усещане за пареща болка, която често продължава дълго след като сте излезли от водата. Да не споменаваме и паниката, която добавя още по-ужасяващ завършек на нещата.

Смъртоносна инжекция

2377792

Вероятнo си смятал, че този метод е най-безболезнен и най-хуманен. Всъщност далеч не е така. Смъртоносната инжекция включва три различни компонента - барбитурат и анестетик, които докарват жертвата до безсъзнание и премахват болката им, мускулен релаксант, който парализира и лекарство, което причинява необратим сърдечен арест. Смята се, че ако всичко мине успешно, инжекцията трябва да си свърши работата за 5 минути без човекът да усети нищо. След години, преминали в изследвания, много щати в САЩ забраняват този метод. Оказва се, че нещата не винаги се случват, както сме очаквали и ефектът може да бъде ужасяващ - 15 минути, прмеминали в невъобразима болка. Аутопсии на екзекутирани затворници показват, че белите им дробове са пълни с течност и кръв. Болката, причинена от това състояние, се описва като  много тежка.

Излагане на хлорен трифлуорид

Съденинението ClF3 е изолирано още през 30-те години на миналия век, когато учените са търсили нещо, което е също толкова реактивно като флуорид, но по-лесно за съхранение. И ClF3 със сигурност е реактивна течност - толкова, че може да подпали всичко, което докосне при контакт. Контактът със съединението е едно от най-болезнените и ужасяващи неща на света. Според The National Library of Medicine дори леко до умерено излагане на ClF3 причинява силна болка, докато тежкото излагане предизвиква прерязващо усещане, включително болезнени некротични лезии. Ето какво причинява това нещо на човешкото тяло - хлорът ще превърне костите ви в желатин, а пръстите ви ще се превърнат в малки заоблени пръчици." Толкова е опасно, че съединението е забранено по света от десетилетия.

Лъчева болест

2377791

Радиацията е невидима, но причинява ужасяващи последици. Острият радиационен синдром (ARS), включващ гама лъчение, означава, че високоенергийни фотони проникват в тялото ти и увреждат както тъканта, така и генетичния материал. Това може да доведе увреждане на костния мозък и последваща загуба на имунитет, увреждане на червата, водещо до дехидратация и инфекция и накрая колапс на кръвоносната система. В зависимост от нивото на излагане, болката и главоболието, които изпитваш, могат да бъдат ужасяващи. Най-страшното нещо при радиационното отравяне е, че не е нужно да си преживял авария като в Чернобил, за да изпиташ това ниво на агония.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ