Ново изкушение за феновете на поредицата „Вещерът“

28.12.2022, 12:00

Луксозното илюстровано издание „Вещер. По-малкото зло“ съдържа два от знаменитите разказа от сборника „Последното желание“.

   
 
Ново изкушение за феновете на поредицата „Вещерът“

Феноменът "Вещерът" на полския писател Анджей Сапковски завладя света на фентъзито, превръщайки Гералт от Ривия в един от най-разпознаваемите и култови образи на нашето време. 

Докато почитателите на вселената на Анджей Сапковски са в очакване на третия сезон от сериала на Netflix, в който актьорът Хенри Кавил за последен път ще изиграе Вещера преди да предаде ролята на Лиам Хемсуърт, на българския пазар се появява богато илюстровано издание, съдържащо разказите "Вещерът" и "По-малкото зло", публикувани за пръв път в сборника "Последното желание".

2379249

С твърди корици и пленителните илюстрации на Тимоте Монтен и Уго Пинсон "Вещер. По-малкото зло" е истинска наслада както за верните фенове на сагата, така и за онези читатели, които за пръв път ще се озоват в един свят, в който източноевропейската митология и безграничната фантазия се преплитат. Свят, в който границата между добро и зло лежи на острието на меча на Гералт от Ривия. 

Един от последните представители на вещерската каста – мутанти, създадени с алхимия и магия, който крачи по мрачните пътеки между света на хората и опасни същества, които дебнат в сенките. 

Професията на вещера изглежда проста – всичко, обявено за враг на човешкото господство, трябва да бъде унищожено. Всяка задача трябва да бъде изпълнена. Срещу съответното заплащане, естествено. 

Но нещата невинаги са толкова прости. И Гералт скоро ще го разбере.

В тези наситени с напрежение истории Анджей Сапковски няма място за подвизи. Защото понякога изборът се свежда до "По-малкото зло".

2379251

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ