Джеймс Камерън проведе научно изследване, за да докаже, че Джак не е могъл да оцелее в "Титаник"

19.12.2022, 16:00

Писна му на човека!

   
 
Джеймс Камерън проведе научно изследване, за да докаже, че Джак не е могъл да оцелее в "Титаник"
Източник: 9GAG

След 25 години на режисьора на "Титаник" Джеймс Камерън вече му е омръзнало да слуша теории как Джак е могъл да оцелее.

Това е една от най-обсъжданите сцени в новата филмова история: В края на филма Джак (Леонардо ди Каприо) спасява Роуз (Кейт Уинслет), като ѝ позволява легне върху доста голяма плаваща част от врата. Оставен в ледената вода до нея, той бързо развива в хипотермия, след като умира.

Феновете, самите звезди и дори екипът на "Ловци на митове", прз годините установяват начини, по които Джак е могъл да оцелее.

Говорейки пред The ​​Toronto Sun, по повод промоцията на "Аватар: Пътят на водата", Камерън разкри, че е документирал научно изследване, което доказва, че двама души не биха могли да се задържат на плаващата врата в края на "Титаник".

"Направихме научно изследване, за да сложим край на всичко това и да забием кол в сърцето му веднъж завинаги. Оттогава направихме задълбочен съдебномедицински анализ с експерт по хипотермия, който възпроизведе вратата от филма и ще направим специално издание за него, което ще излезе през февруари.",  казва Камерън.

Премиерата на специалното издание през февруари съвпада с 4K римейка на "Титаник", който е планирано да бъде пуснат по кината през уикенда на Свети Валентин през 2023 г.

"Взехме двама каскадьори, които бяха със същата телесна маса като Кейт и Лео и поставихме сензори навсякъде и вътре в тях и ги поставихме в ледена вода и тествахме дали биха могли да оцелеят чрез различни методи и отговорът беше, че няма начин и двамата да оцелеят. Само един може да оцелее.", продължава режисьорът.

Преиздаването на "Титаник" ще започне на 10 февруари 2023 г. Последната режисьорска работа на Камерън, "Аватар: Пътят на водата", вече е по кината.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ