Малко страхотни факти за добро настроение

13.01.2017, 11:00

За колко време се брои до 1 милион, колко въпроса на ден задават 4-годишните и още

   
 
Малко страхотни факти за добро настроение

Ето, че отново стана време за традиционната порция любопитни факти. Обещаваме ви, че са много интересни и си заслужават прочитането и препредаването на други хора след това. Така че, няма да ви бавим повече. Заповядайте:

- През 1898 г. фармацефтичният гигант Bayer представя на света веществото диацетилморфин, рекламирайки го като ефектифен лек за морфинова зависимост и тежки пристъпи на кашлица. Днес това вещество е по-известно като хероин.

- Мозъкът на щраусите е по-малък от едното им око. 

- През 2007 г. американецът Джереми Харпър е преброил до 1 милион, без да се бръсне и без да напуска къщата си през това време. Цялото му броене е било излъчено на живо в интернет и му е отнело 3 месеца.

- На Антарктида има склад, в който се съхраняват семена на над 800 хиляди различни зърнени култури, като застраховка за световния хранителен запас.

- В човешките пръсти няма мускули, а само сухожилия.

- През Първата световна война американската армия е наемала професионални скийт стрелци (стрелят с пушка по хвърляни от машина глинени чинии). Тяхната задача е била да пазят окопите, като стрелят по летящите в тяхна посока гранати и ги отклоняват.

- Средностатистическото 4-годишно дете задава над 400 въпроса на ден. Повечето от тях са "Но защо?".

- Песните "Something" на Бийтълс и "Layla" на Ерик Клептън са написани за една и съща жена - Пати Бойд.

- Диарията е била най-разпространената причина за смърт по време на Американската гражданска война (1861-1865). Войниците от двете враждуващи страни са се придържали към код на честта, според който им е било забранено да застрелят или убият някого, докато той е по голяма нужда.

- В Ямайка мъжете, които имат хомосексуална връзка могат да бъдат пратени в затвора за до 10 години. За жените с хомосексуални връзки обаче такъв закон няма.

- Отрицателен тест за бременност на Бритни Спиърс е бил продаден в eBay за 5 001 долара.

- През 1923 г. американският жокей Франк Хейс е бил в средата на конно надбягване, когато претърпял фатален инфаркт. Въпреки това конят му продължил и Хейс се превърнал в единственият човек в света, спечелил състезание, докато е мъртъв.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ