Малко страхотни факти за добро настроение

23.12.2016, 11:00

Усещат ли сладко котките, полезна ли е мастурбацията и още

   
 
Малко страхотни факти за добро настроение

Бъдни вечер и Коледа са точно зад ъгъла и знаем, че настроението е добро дори и без нашите факти, но това не значи, че те не могат да го направят дори по-добро. Храната за общата култура има тонизиращ ефект и това е доказано както от английските и френските, така и от руските и турските учени. Така че, хайде малко петъчен тонус с тези любопитни факти, които да споделяте на семейство и приятели в близките дни.

- Изкуството е било част от Олимпийските игри. Между 1912 г. и 1948 г. са се връчвали медали за рисуване, скулптура, архитектура, музика и литература.

- Леонардо Да Винчи е можел едновременно да рисува с едната ръка и да пише с другата.

- Популярното емоджи "лайно" всъщност е шоколадов сладолед.

- Гласовете, които страдащите от шизофрения чуват, се различават според това къде живеят хората. Изследвания са доказали, че халюцинациите на хора от Африка и Индия са предимно положителни и показват хора от семейството или "добри духова", докато повечето амереканци виждат и чуват насилствени и омразни странници.

- Булченските рокли в Китай са червени.

- Звукът, който чуваме в морските рапани всъщност е ехото от нашия пулс.

- Югославският крал Александър I Караджорджевич дълги години е отказвал да се появява на публични събития във вторник, защото трима човека от семейството му са умряли в този ден от седмицата. Когато през 1934 г. най-после се решава да се появи публично във вторник, е убит.

- Мастурбирането по повече от 21 пъти на месец намалява риска от рак на простатата.

- Котките не усещат сладкия вкус.

- През 2009 г. е била открита най-голямата колония на мравки, която се е простирала на 6000 км. по продължението на брега на Средиземно море.

- Националният спорт в Китай е тенис на маса.

- Когато през 1907 г. диамантът Кулинан (най-големият в света) е трябвало да се транспортира от Южна Африка до Англия, медиите са раздули историята, че той ще бъде пренесен с кораб. Това е било с цел да бъдат заблудени евентуални крадци, а диамантът всъщност е бил изпратен по пощата.

- Заради рефлексно движение гърмящата змия може да хапе до час след като е умряла.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ