Малко страхотни факти за добро настроение

06.01.2017, 11:00

Съществува ли наистина градът Билефелд, кой е бил любимият сандвич на Елвис и още

   
 
Малко страхотни факти за добро настроение

В първата седмица на новата година страхотните факти се завръщат също като тоновете сняг по улиците. И макар, че този уикенд се очаква да бъде доста студен и да затвори хората вкъщи на топло до печката, малко храна за общата култура никога не е излишна. Затова нека си дойдем на думата, без повече забавяне:

- Кучетата също имат уникални отпечатъци и те са на носовете им.

- През 1964 г. шведски журналист е изложил галерия с картини, нарисувани от шимпанзе и подписани с името Пиер Брасо. Целта му е била да тества дали критиците ще могат да направят разлика между модерното авангардно изкуство и рисунки на маймуна. Те не са успяли и даже са засипали с похвали творбите на шимпанзето.

- Десет години след като е бил президент на САЩ Теодор Рузвелт доброволно се записва за участие в Първата световна война. 

- От 23 години в германското интернет пространство вирее шегата, че градът Билефелд (330 хил. жители) не съществува и е плод на илюзия и конспирация на властите. Тя е толкова популярна, че се използва като туристически маркетинг в града и дори канцлерът Ангела Меркел я е споменавала.

- Нервната система на човек придвижва информация към мозъка със скорост от около 430 км/ч. Тази скорост спада драстично, когато човекът е пиян.

- Обикновеният копмактдиск (CD) може да побере 74 минути музика. Необичайната дължина е била избрана от президентът на Sony, който е държал дискът да може точно да побере Деветата симхония на Бетовен. 

- Тарантулите могат да живеят повече от две години, без да ядат нищо.

- Харвардският университет годишно получава толкова много пари от дарения, че може да си позволи да не взима такси от студентите и пак да бъде на печалба.

- В края на операцията по овладяване на аварията в Чернобил, трима войници е трябвало да се качат на комина на 3-ти реактор и да закачат червен флаг там. Заради високите радиационни нива, цялата операция е трябвало да продължи не повече от 9 минути. Като награда за това войниците са получили по една путилка Pepsi (лукс по онова време) и един ден почивка.

- Бактериите в организма на човек съставляват 10% от теглото му. 

- Веднъж Елвис Пресли е изминал дистанцията от Лас Вегас до Денвър (близо 1000 км.) и обратно за една вечер, само за да си купи любимия сандвич Fool's Gold Loaf. В него е имало половин килограм бекон, по едно бурканче фъстъчено масло и ягодово желе и се е равнявал на 8 хил. калории. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ