Илън Мъск смята да съкрати 5500 работници в Twitter

21.10.2022, 11:00

Това е доста жестоко!

   
 
Илън  Мъск смята да съкрати 5500 работници в Twitter

Милиардерът Илон Мъск заяви бъдещите инвеститори от сделката за закупуване на Twitter, че планира да се отърве от близо 75% от 7500-те работници на компанията.

Това би оставило компанията с минимален екип от малко над 2000 служители, което според експерти би затруднило фирмата да се справи с дезинформацията в социалната мрежа.

Новината за плановете на Мъск, идва в труден момент за Twitter. През юли компанията заяви, че вече е намалила значително наемането на нови кадри на фона на по-широкия икономически спад в технологичната индустрия, където много компании обявиха скорошно замразяване на наемането и предприеха съкращения.

Междувременно драмата с придобиването на Twitter от страна на Мъск накара служителите масово да напуснат. Компанията бе замесена в съдебна битка с милиардера от месеци, след като Мъск се опита да се оттегли от сделката на стойност 44 милиарда долара, преди да промени отново мнението си по-рано този месец и да заяви, че все пак ще я изпълни.

Служителите от отдела по човешки ресурси в компанията са казали на служителите, че не планират масови съкращения, но документите показват, че Twitter вече планира да го направи, като намаля заплатите с около 800 милиона долара до края на следващата година. Според ученият Едуин Чен, съкращенията на Мъск биха имали пагубно въздействие върху съдържанието.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ