Илън Мъск показа най-бързата Tesla в историята

12.06.2021, 10:00

Не си поплюва!

   
 
Илън Мъск показа най-бързата Tesla в историята

Бизнесменът Илън Мъск показа нов модел на електрическа кола - Model S Plaid във фабриката на Tesla в Калифорния. Той ще се превърне в най-бързaта електрическа кола в историята, ускорявайки от 0 до 100 км/ч за 2 секунди и максимална скорост от 320 км/ч.

Ето какв още знаем за този автомобил:

Когато е напълно зареден, автомобилът може да измине до 630 километра. Той може да измине половината от това разстояние само с 15 минути зареждане.

Интериорът на автомобила е актуализиран. Сега има два сензорни екрана за работа със системите на Tesla, както и модули за зареждане за смартфони и други устройства.

Диагоналът на централния дисплей е 17 инча, а разделителната му способност е 2200x1300, което е сравнимо с конвенционалните компютърни монитори. Подходящ е за филми и игри.

Мощността на бордовия компютър е приблизително същата като на PlayStation 5 и дори може да се играе Cyberpunk 2077 при 60 кадъра в секунда.

Кабината разполага с 22 високоговорителя, за които инженерите на Tesla са разработили специална аудио система за съраунд звук.

Цената е около 130 хиляди долара.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ