Илън Мъск доброволно предостави спе*рмата си, за да помогне за колонизирането на Марс

12.07.2024, 10:00

На това му се вика отдаденост?

   
 
Илън Мъск  доброволно предостави спе*рмата си, за да помогне за колонизирането на Марс

Илън Мъск е толкова обсебен от визията си за създаване на колония на Марс, че е предложил да дари спермата си за каузата, според доклад на New York Times, публикуван в четвъртък.

Според доклада, който се основава на над 20 интервюта, проведени от NYT, и вътрешни документи на SpaceX, Мъск тихомълком е наредил на служителите на SpaceX да проучат подробностите за това как ще работи колония на Марс, като един екип се фокусира върху куполни местообитания, друг екип върху скафандри и друг върху репродукцията. Двама анонимни източника издават пред Times, че Мъск доброволно е предоставил спермата си.

Мъск отдавна рекламира процъфтяващо селище на Марс като най-голямата амбиция на живота си, заявявайки, че е необходимо човешкият вид да бъде междупланетен в случай на изчезване като сблъсък с астероид.

Но той също така води лична битка срещу страховете си от недостатъчно население – което той нарече "най-голямата опасност, пред която е изправена цивилизацията" – като ражда много деца, според Business Insider.

Той е имал 12 припознати деца от три различни жени, включително с Шивон Зилис, един от неговите топ мениджъри.

Никой човек никога не е бил на Марс и НАСА отдавна твърди, че хората няма да кацат на планетата до 2040 г. Не е ясно дали Марс може някога да стане обитаема.

Марс има безплоден терен, ледени температури, прашни бури и хората не могат да дишат въздуха. През 2018 г. служители на SpaceX се срещнаха с университетски изследователи в Колорадо, за да определят как може да се поддържа живот на Марс, според Independent. Плановете включват събиране на лед за производство на вода и разузнаване къде е най-добре да се изгради колония.

The Times съобщи, че мнозинството от компаниите, притежавани от Мъск, участват в реализирането на неговата визия за Марс. Boring Company на Мъск може да работи за пробиване на повърхността на планетата, а платформата за социални медии X може да помогне да се определи как една цивилизация може да бъде управлявана на Марс. Tesla може да предостави автомобили, които Мъск каза, че могат да изглеждат като кибер камиони.

Мъск има други ангажименти, с които трябва да се справи, преди да се опита да мисия на Марс. SpaceX се задължава по договор да изпрати една ракета до Луната, казаха двама души пред Times. Не е ясно какъв е крайният срок за този план. SpaceX има договор за 2,9 милиарда долара с НАСА, за да се случи това.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ