Известни личности със сериозни психични отклонения

23.07.2020, 09:30

Знаеше ли за тях?

   
 
Известни личности със сериозни психични отклонения

Свикнали сме да виждаме само най-доброто от знаменитостите. Но блясъкът на прожекторите не е единствената част от живота им и за съжаление някои от тях си имат сериозни психически проблеми. Днес ще ти представим няколко известни личности, които страдат от сериозни психически състояния и за съжаление трябва да сe борят с тях всеки ден.

Катрин Зита-Джоунс

2238957

През 2010 г. съпругът ѝ Майкъл Дъглас беше диагностициран с рак на гърлото и на фона на стреса Катрин започна да изпитва първите си проблеми. Сега тя е диагностицирана с маниакално-депресивна психоза. Честата депресия на Катрин почти довежда до развод.

Ема Стоун

2238956

От 7-годишна възраст Ема изпитва панически атаки. Тя казва, че отказвала да ходи при приятели и като цяло непрекъснато се страхувала, че паническата атака ще я застигне. Сега се справя с това с помощта на актьорска импровизация и асоциативно мислене.

Крис Еванс

2238955

Звездата на Marvel има социална фобия. Страхува се от тълпи, партита и социални събития. Казва, че дори почти се е отказал от главната си роля, защото се страхувал от внимание.

Уинона Райдър

2238963

В началото на 2000-те Уинона Райдър изчезна от хоризонта заради 3-годишна условна присъда за кражба. Като успешна актриса с приличен доход, Уинона бе хваната да краде от бутик за аксесоари, при това стока за 5 хиляди долара. Тя пояснява, че това не е просто прищявка, а клептомания.

Аманда Сийфрид

2238961

От юношеството актрисата страда от обсесивно-компулсивно разстройство, което се изразява в натрапчиви мисли и повтарящи се действия: мият ръцете си 5 пъти в минута или проверяват дали вратата е заключена 20 пъти. Например Аманда сама се убеждава, че има рак и тази мисъл непрекъснато я преследва. Тя приема антидепресанти от 15 години.

Мери-Кейт Олсън

2238962

Една от близначките Олсен обяви през 2004 г., че страда от анорексия. Тогава тя прекарала 6 седмици в рехабилитационен център. Лекарите на центъра казват, че ако тя била приета при тях малко по-късно, нямало да успеят да я спасят.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ