Идиотия на седмицата: Пилот направи аварийно отклонение, защото не е квалифициран да каца

19.08.2024, 14:00

Самолетът кацнал повече от три часа по-късно!

   
 
Идиотия на седмицата: Пилот направи аварийно отклонение, защото не е квалифициран  да каца
Източник: Canva

Полет на Alaska Airlines бе принуден да направи аварийно отклонение, след като пилотът призна, че не е квалифициран да приземи самолета в Джаксън, дестинацията за кацане.

Полетът трябвало да кацне на летище Джаксън Хоул (JAC) в Уайоминг, но направил аварийно кацане в Солт Лейк Сити, Юта, за да смени пилотите. Според един пътник, първоначалният капитан е направил "разходка на срама", вземайки чантата си от задната част на самолета и е излязъл отпред.

"Хей, наистина съжалявам хора, но тъй като нямам необходимата квалификация за кацане в Джаксън Хоул, трябва да се отклоним към Солт Лейк Сити, Юта. Ще ви държим в течение за следващите стъпки", казал пилотът в кабината.

Пътниците били блокирани в самолета около 90 минути, докато Alaskan Airlines се опитвали да намерят пилот, който да ги отведе до крайната им дестинация.

Полетът най-накрая кацнал в Джаксън Хоул в 14:55 ч., повече от три часа по-късно от планираното време за кацане в 11:44 ч. Полетът тръгнал от Сан Франциско.

SkyWest, която е управлявала полета, казва, че причината се дължи на объркване в документите, но не споменава каква квалификация може да е липсвала на пилота.



   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ