9 интригуващи мистерии, които са актуални и днес

06.01.2016, 09:30

И не виждаме как скоро ще бъдат разгадани

   
 
9 интригуващи мистерии, които са актуални и днес

Историите, които ви предстои да прочетете, са актуални и днес. Истината е, че може би някои от мистериите, за които ще разберете сега, вероятно никога няма да бъдат разкрити. Да, не само в миналото са се случвали необясними неща. Днес също има феномени, за които нито обикновените хора, нито учените могат да намерят някакво логично обяснение.

1. Жуженето на Уиндзор

1621122

Става дума за Уиндзор, Канада. Жителите на този град живеят с мистеризно жужене, което се чува от години. Описват го като "дълбоко резониращо пулсиране", което започва и спира без някакъв определен ритъм. Много от хората, които живеят наблизо, твърдят, че полудяват от звука, не могат да спят и дори смятат, че жилищата им се напукват от него. Случаят все още се разследва, като една от следите води до индустриална зона, наречена Зуг. Но звукът продължава да се чува все така.

2. Един град мирише на котешка пикня, но никой не знае защо

Жителите на Ню Касъл, Пенсилвания наскоро съобщиха на местните медии, че градът им все повече започва да мирише на котешка урина, но никой така и не успява да установи откъде идва смрадта.

3. Неидентифицирана човешка фигура броди из горите в Швейцария

1621123

От десетина години в различни гори из швейцарските градчета броди човек с противогаз, който не разговаря с никого. През 2013 г. е заснет за първи път (снимката горе). Хората твърдят, че човекът не е агресивен, а просто те поглежда и продължава да върви. Което хич не е по-малко страшно.

4. Китайският джуджешки град

1621125

Вероятността човек да се роди джудже е 1:20 000. Но в джуджешкото градче Янгси в Китай шансът е 2:5. 40% от жителите на града са "малки". Учените все още не могат да обяснят причината за този феномен, но едно от предположенията е заболяване от 1951 г., което засяга младите хора и спира растежа им, а след това се предава от поколение на поколение.

5. Множество китове излизат на брега преди силно земетресение

1621129

На 21 февруари 2011 г. 107 кита излизат на брега в Нова Зеландия. Ден по-късно земетресение от 6.3 по Рихтер удря страната. През март същата година 50 кита, макар и от друг вид, излизат на японски бряг, а след шест дни 9.0 по Рихтер разтърсва държавата. Умират 18 000 души. За някои това може и да е просто съвпадение, но... през април 2015 г. 160 кита излизат на бряг в Непал и след две седмици се случва унищожителното земетресение от 7.3 по Рихтер.

6. Серийният убиец от Лонг Айлънд

1621134

Според полицията в Лонг Айлънд един мъж е виновен за от 10 до 17 убийства от 1996 до 2013 г. Случаите все още не са решени, но наричат извършителя им Изнасилвачът от Craigslist. Той обикновено се запознава с жертвата (най-често проститутка), убива я и я зарязва на магистрала Оушън Паркуей. Според разследващите мъжът най-вероятно е бял в края на 30-те или 40-те си години, женен с деца, добре образован, добре боравещ с технологиите и добър оратор.

7. Дупките в Сибир

1621127

В малкото миньорско градче Соликамск се появява огромна 120-метрова дупка, която завлича в себе си части от града. Това не е първият път, в който в района на Сибир се случва такова нещо. През последните няколко години са се появявали и други такива дупки, за които никой не може да даде обяснение. Според руски учен на тази територия има между 20 и 30 такива дупки. Че дори и повече.

8. Елиза Лам

1621121

Водата в хотел "Сесил" в Лос Анджелис един ден започва да има доста странен вкус. Ето какво казва един от гостите на хотела: "Вкусът беше ужасен. Нещо между сладко, кисело и отвратително." Оказва се, че причината е ясна - във водните контейнери на покрива има труп.

Елиза Лам - 21-годишна канадка, изчезва. Откриват я на видео запис от асансьора на въпросния хотел, на който се държи доста странно - наднича, сякаш някой я следи. След аутопсията не са установени наркотични вещества в организма. От смъртта на Лам през февруари 2013 г. до днес разследващите така и не са намерили път към разкриването на тази ужасна мистерия.

9. Изчезването на малайзийския самолет

1621133

На 8 март 2014 г. Boeing 777 излита от Куала Лумпур към Пекин. Няколко часа по-късно изчезва от радарите. С 239 души на борда тази огромна машина и нейното мистериозно изчезване се превръщат в най-необяснимата, но и до днес актулна история. След близо две години все още има толкова много въпроси, на които отговорите продължават да се търсят.

Досега издирванията на останките струват между 33 и 44 милиона долара, а резултатите са нулеви с изключение на част от крило, открито на остров в Индийския океан. Знаете ли какви са последните думи, чути от пилотската кабина на самолета? "Лека нощ, Малайзийски 730".

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ