16 тежки истини, които ни правят по-силни

19.02.2016, 11:00

Добре е да ги знаем

   
 
16 тежки истини, които ни правят по-силни

Животът не е лек и ако ви се струва, че някой го кара много лековато, да знаете, че съвсем скоро ще се сблъска с отговорности, за които дори не е подозирал. Ние не искаме да ви депресираме или да ви караме да се ядосвате, а по-скоро да ви подготвим за някои житейски случки, които неминуемо ще ви споходят.

Няма да говорим с конкретни примери, защото всеки води различен живот, а по-скоро ще ви запознаем с 16 неприятни за ухото мъдрости, които обаче ще ви направят по-силни. Не вярвате? Продължавайте да четете.

1. Животът не е лесен

Здравата работа помага на хората и привлича късмета.

2. Понякога ще се проваляте

Колкото по-бързо приемете това, толкова по-добре ще сте. 

3. Има страшно много неща, които не знаете

Денят, в който спрете да учите, е денят, в който спирате да живеете. Стремете се непрекъснато към нова информация и се старайте да я използвате.

4. Може да няма утре

Поне не и за всички. Точно в този момент някой човек планира нещо за утре, без да знае, че още днес ще умре. Това е много тъжно, но е самата истина. Така че прекарвайте времето си мъдро и не чакайте прекалено дълго.

5. Много неща не можете да контролирате

Не губете време, талант и енергия за неща, които са извън вашия контрол.

6. Информацията не е истинско знание

Знанието идва от опита. Може да обсъждате нещо хиляди пъти, но това ще ви даде само философско разбиране. За да познавате нещо истински, трябва да сте го изживели лично.

7. Няма как да сте успешни, ако не носите качество

Не си губете време да бъдете успешни на всяка цена. Постарайте се да създадете нещо качествено. Когато сте полезни за света около вас, тогава ще постигнете успех.

8. Някой винаги ще има повече от вас

Независимо дали това са приятели, пари или каквото и да е. Винаги ще има някой, който ще притежава повече от вас. Въпросът не е в бройката, а в изживяването.

9. Не можете да промените миналото

Никой не може да се върне и да започне отначало, но всеки може да започне сега и да доведе нещата до нов край. Не можете да промените онова, което се е случило, но можете да промените вашата реакция.

10. Единственият човек, който може да ви направи щастлив, сте вие

Корените на щастието ви идват от отношението ви към вас самите. Да, външната среда ще ви влияе, но няма нищо по-важно от това вие да сте доволни от себе си и да сте спокойни.

11. Винаги ще има хора, които не ви харесват

Независимо какво правите, винаги ще има някой, който не е съгласен с вас. Така че се концентрирайте върху нещата, които искате да правите и вярвате, че са наистина важни.

12. Няма винаги да получавате онова, което искате

Но ще получавате онова, от което имате нужда, стига да не се отказвате. Огледайте се и оценете нещата, които имате сега, защото много хора нямат вашия късмет.

13. В живота получаваш толкова, колкото даваш

Ако искате любов, давайте любов. Ако искате приятели, бъдете приятелски настроени. Просто е.

14. Добрите приятели идват и си отиват

Повечето ви приятели от гимназията няма да ви бъдат приятели в студентските години. Повечето от приятелите ви от студентските години ще изчезнат след завършването ви. Но някои приятели ще останат и точно те ще са най-ценните.

15. Вършенето на едно и също нещо всеки ден пречи на развитието

Защото, както вече казахме, каквото давате, това и ще получите. Растежът се случва, когато променяме нещата.

16. Никога няма да сте 100% готови за нещо ново

Затова не се страхувайте да излизате от зоната си на комфорт и сами ще видите, че ще откриете съвсем нови хоризонти.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ