11 чудесни цитата, изречени от доста неприятни хора

23.07.2014, 09:30

И най-големите издънки имат попадения

   
 
11 чудесни цитата, изречени от доста неприятни хора

От личностите, които ще видите по-нататък в тази статия, сме свикнали да виждаме доста неща, но никое от тях не е положително. Оказва се обаче, че дори най-бруталните злодеи на модерната епоха са имали някакви интелектуални и дори леко сантиментални прозрения от време на време. Гарантираме ви, че след като прочетете тези приятни цитати ще останете доста изненадани, когато разберете колко неприятни всъщност са техните автори. Наблюдавайте.

"Думите построяват мостове на неизследвани места" - Адолф Хитлер

"Милиони преди нас са преживели същите неща, така че това е просто опит, който трябва да придобием." - Тед Бънди, сериен убиец, отнел живота на повече от 30 души.

"Човек трябва да прави някакъв залог поне веднъж на ден, защото иначе може да има късмет и дори да не го осъзнава." - Джим Доунс, лидер на секта, отговорен за смъртта на 910 свои последователи и петима журналисти.

"Равенството не означава нищо без подкрепата на институциите" - Слободан Милошевич

"Не пийте, не пушете, тренирайте и всеки ден яжте плодове и зеленчуци." - Робърт Мугабе, министър-председател на Зимбабве, обвинен в многобройни престъпления срещу човечеството.

"Вярвам в едно нещо – силата на човешката воля." - Йосиф Сталин

"Всеки закон, който ограничава човешките права, е несправедлив и тираничен и изобщо не може да бъде наречен закон." - Максимилиан Робеспиер, лидер на Френската революция, установил най-тираничния режим в модерната история на страната.

"Този, който престава да бъде колкото се може по-добър, престава изобщо да бъде добър." - Оливър Кромуел, човекът, свалил закратко английската монархия през XVII век; неговото невежество и нехайство причиняват смъртта на над 200 000 души.

"Писателят е инженерът на човешката душа." - Йосиф Сталин

"Потиснатите могат да се освободят единствено чрез борба. Това е проста истина, многократно потвърдена от историята." - Ким Ил Сунг, върховен лидер на Северна Корея, убил повече от 1 милион свои сънародници.

"Истински силните нямат нужда да доказват силата си пред шарлатаните." - Чарлз Менсън, лидер на култ и сериен убиец със 7 жертви в архива си.

1343195

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ