„Домът на дракона“ подновен за сезон 3 от HBO

15.06.2024, 12:00

Каква приятна изненада!

   
 
„Домът на дракона“ подновен за сезон 3 от HBO

Преди премиерата на сезон 2 в неделя, HBO потвърди, че е подновил "Домът на дракона" за трети сезон.

Новината не е изненада. Създателят на "Къщата на дракона" Джордж Р. Р. Мартин загатна през декември 2023 г., че вече работи със сценаристния екип върху сезони 3 и 4 на фантастичната драма.

Базиран на "Огън и кръв" на Мартин и развиващ се 200 години преди събитията от "Игра на тронове", "Домът на дракона" разказва историята на дома Таргариен.

Шоуто се радваше на най-голямата премиерна аудитория за оригинален сериал както за HBO, така и за HBO Max (сега Max), а първият сезон имаше средно 29 милиона зрители на епизод в линеен режим и стрийминг. Беше подновен за сезон 2 само една седмица след премиерата на сериала.

"Джордж, Райън и останалите ни невероятни изпълнителни продуценти, актьорски състав и екип, достигнаха нови висоти с феноменалния втори сезон. Изпитваме страхопочитание от усилията с размерите на дракон, които целият екип положи в създаването на грандиозен втори сезон, с обхват и мащаб, които могат да се конкурират само със сърцето му. Не можем да бъдем по-развълнувани да продължим историята на Къщата Таргариен и да гледаме как този екип отново гори ярко за сезон три", казват от HBO.

Завръщащият се актьорски състав за сезон 2 на "Домъ на дракона" включва Мат Смит, Оливия Кук, Ема Д'Арси, Ив Бест, Стив Тусент, Фабиен Франкел, Юън Мичъл, Том Глин-Карни, Соноя Мизуно, Рис Ифанс, Хари Колет, Бетани Антония, Фийби Кембъл, Фиа Сабан, Джеферсън Хол и Матю Нийдъм.

По-рано обявените новодошли в сезон 2 са Абубакар Салим като Алин от Хъл, Гейл Ранкин като Алис Ривърс, Фреди Фокс като сир Гуейн Хайтауър, Саймън Ръсел Бийл като сир Саймън Стронг, Клинтън Либърти като Адам от Хъл, Джейми Кена като сир Алфред Брум, Киърън Бю като Хю, Том Бенет като Улф, Том Тейлър като лорд Кригън Старк и Винсънт Ригън като сир Рикард Торн.

"Домът на дракона" е номиниран за девет награди "Еми", включително за изключителен драматичен сериал, и два "Златни глобуса", ​​като печели глобуса за най-добър драматичен телевизионен сериал за първия си сезон.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ