5 от най-страшните травми в историята на бокса 5

11.02.2016, 20:00

ВИДЕО!

   
 
5 от най-страшните травми в историята на бокса

Боксът е мъжки спорт, боксът е красив спорт, но боксът може да бъде и много опасен. Събрахме 5 от най-тежките травми в историята на този спорт. Ето кои са те, нагледно показваме с видео.

1. Комата и смъртта на Дейви Мур (от 2:55 мин.)

За 10-годишна кариера Мур си съставя стабилно портфолио - 59 победи (30 от тях с нокаут) и 7 загуби. Краят идва, когато се изправя срещу Рамос през март 1963 година. Мур пада с нокаут и привидно е добре, но след мача изпада в кома, а след 75 часа умира. Боб Дилан толкова се трогва от историята, че пише песента "Кой уби Дейви Мур?".

 

 

2. Ухото на Холифийлд (от 3:07 мин.)

Е тук няма какво толкова да ви разкажем, това е може би най-дебилният случай на по-сериозна травма в бокса. През 1997 година в Лас Вегас, Майк Тайсън захапва ухото на Холифийлд. Докторът го мазва с нещо и мачът продължава, Майк обаче пак започва да търси ушето на опонента си. Мачът свършва, а с това и кариерата на Тайсън.

 

 

3. Хематомът на Хасим Рахман (от 7:30 мин)

През юни 2002 година, по време на мача Рахман срещу Холифийлд, съперниците си чукнали главите. До няколко рунда хематомът на Рахман става толкова голям, че мачът се спира.

 

 

4. Били Колинс остава без зрение

През 1983 година се провежда мач между успешния боксьор Колинс и неговия начинаещ опонент Луис Ресто. Съвсем неочаквано за букмейкърите Ресто побеждава, при това лицето на противника му напомня пихтия. Веднага след мача съдиите хващат измамата - Ресто не е сложил бинтове на ръкавиците, за да бъдат ударите по-силни. Луис и треньорът му отиват в затвора за 2,5 години, но на Колинс не му провървява. Той остава слял за цял живот, изпада в хронична депресия и впоследствие се самоубива.

 

 

5. Счупените челюст, скула и ребра на Джеси Уилард

Това е мачът, който и до днес наричат най-кървавия в историята на бокса. В първия рунд младият и амбициозен боксьор Джак Демпси сваля опитния и известен шампион в супертежка категория Джеси Уилард - 7 пъти.

По средата на трети рунд съдията спира мача. Гледката е прекалено кървава. Големият шампион, който има репутация, че е непобедим, лежи със счупена челюст, скула и няколко ребра.

 

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ