Този луд, луд Лудогорец

12.09.2011, 14:18

   
 
Този луд, луд Лудогорец

От години медиите тръбят, че българските футболни деятели трябва да взимат пример от по-големите първенства по отношение на базите, на работата в школите, на трансферната политика. На всеки футболен фен, а и не чак толкова запален любител на Цар футбол вече му е станало ясно, че спортът лека полека започна да се трансформира в бизнес. Примерите са и в четирите най-силни първенства в Европа като с всяка изминала година трансферите на най-желаните футболисти стават все по-бомбастични.

През новия футболен сезон в елитната А група вече участва интересният отбор на Лудогорец (Разград). Едно от нещата, по които със сигурност си прилича с големите европейски отбори, е това, че е наричан тим на "милионерите" и "българския Реал Мадрид". В момента клубът от Разград силно вълнува фенове и специалисти, а вчера "зелените" разпиляха тима на Славия с 6:0. Още ли има хора, които смятат, че лидерите в българския футбол са несменяеми и че софийски отбор е равносилно на добър отбор?

Емил Гъргоров, Йордан Минев, Димо Бакалов, Марселиньо, Урош Голубович, Иван Стоянов, Тодор Колев - все имена, познати на българския запалянко, са в редиците на новака в А група. А амбициите на собственика Кирил Домусчиев са повече от красноречиви - не само игра в елитната дивизия, но и задържане в нея. Подходът на Домусчиев не е точно като на "белия балет", но определено е нов. У нас "грандовете" гледат да вземат колкото се може повече чужденци за колкото се може по-малко пари или дори без. А какво се случва в Лудогорец - известни български футболисти един след друг подписват с дебютанта в родния елит. Да, това е нещо ново за България, но в крайна сметка не е ненормално. Напротив.

Крайно време беше да се появи някой, който поне да се опита да е конкуренция на водещите отбори у нас, а не просто да вегетира на дъното на класацията, борейки се да не изпадне. Засега Лудогорец успява да се конкурира по привличане на играчи и заема първото място в класирането преди да се изиграе последният мач от петия кръг между ЦСКА и Локомотив Пловдив.

Досега обаче разградчани се радваха на сравнително лек жребий - четири поредни победи, в които вкараха 13 гола, допуснаха само едно попадение и записаха нулево равенство за старт на шампионата срещу Локомотив (Пловдив). Сега предстоят две поредни важни и вероятно трудни срещи за Лудогорец - първата е този уикенд на гости на Черно море, последвана от домакинство на Левски в седмия кръг. "Моряците" допуснаха загуба единствено от действащия шампион, а преди това унижиха Левски във Варна с 3:1. "Сините" пък, въпреки вчерашната победа на Миньор (Перник), се намират в жестока криза. Така че никой не знае как ще завършат следващите мачове на Лудогорец.

Изглежда, че новият сезон ще бъде любопитен. То се е видяло, че в Европа няма да се играе, поне тук да си го направим по-интересно.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ