Ненормалници! Най-бруталните контузии в американския футбол (18+) 8

30.09.2014, 11:44

Това не е спорт, това е война!

   
 
Ненормалници! Най-бруталните контузии в американския футбол (18+)

Няма какво да се лъжем - американският футбол е брутален спорт, който далеч не е за хора, които се притесняват от възможността да попаднат в болница с някой друг счупен крайник.

Националната футболна лига (НФЛ) е сред най-атрактивните спортни шампионати на територията на Северна Америка, като не случайно най-големите звезди в лигата прибират тлъсти чекове за милиони долара годишно.

Не всичко обаче е блясък, богатства и красиви жени за тези наистина впечатляващи атлети.

Американският футбол е сред най-контактните отборни спортове на планетата, като зрелищните сблъсъци между тези над 100-килограмови мъже са също толкова нормални, колкото и изпълнението на един безобиден корнер във футбола.

Както и може да се очаква, често когато две огромни тела се сблъскат едно с друго, резултатите не са никак лицеприятни. За съжаление, тежките контузии са ежедневие в Националната футболна лига, а ние щи покажем някои от най-ярките примери за това.

Предупреждаваме ви, че следващите кадри не са подходящи за твърде чувствителни хора.

Счупеният глезен на Чарлс Гордън

 Камерите на FOX успяха да запечатат момента със счупването на глезена на Чарлс Гордън, а американската ТВ мрежа дори добави свой собствен саундтрак към кадрите, явно приемайки ги за забавление от холивудски тип.

"Огънатото" коляно на Леонард Уийвър

В случая на кадрите няма да видите висящи глезени и крайници, но ясно можете да забележите как коляното на Леонард Уийвър бива буквално сгънато под тежкия натиск на противников футболист. Диагнозата бе толкова тежка, колкото бихте очаквали - разкъсване на кръстни връзки и дълъг период извън игра.

Бруталното счупване на Ерик Ууд

Ако това бе "сокър", както в Щатите казват на нашия си футбол, вероятно щяхме да определим това действие като "закъсняло влизане". В американския футбол обаче подобно нещо май няма, а тук можете да видите още едно брутално огъване на крак, този път на състезателя с №70 Ерик Ууд.

Помляната бедрена кост на Ей Джей Хендерсън

Отначало вероятно няма да забележите нищо нередно в ситуацията, но при повторенията сигурно ще видите как кракът на състезателя с №56 в бяло - Ей Джей Хендерсън, добива крайно странна траектория след сблъсъка с негов съотборник. Диагнозата бе счупена бедрена кост или фемур, както също е позната в учебниците по анатомия.

Парализирането и смъртта на Дарил Стингли

Един от най-тъжните моменти в историята на НФЛ. Тежкият удар с Джак Татъм оставя Дарил Стингли напълно парализиран от гърдите надолу, а скоро след това бившият атлет умира от сърдечни проблеми и пневмония. Смята се, че тези състояния са били сериозно провикирани от тежкия удар, който го парализира по време на мач.

Премазания крак на Джо Тайсман

Да си куотърбек в американския футбол не винаги е приятно занимание. Вярно е, че често играчите на тази позиция обират овациите заради точната си ръка, но не е приятно, когато няколко здравеняка се хвърлят върху теб, докато опитваш да намериш съотборник на добра позиция. За Джо Тайсман това завърши с брутално счупване на крака, което можете да видите в следващото видео.

Счупеният шиен прешлен на Денис Бърд

Последствията от този контакт на Денис Бърд с негов съотборник не опираха само до това, че той вече никога нямаше да играе американски футбол през живота си, но бе застрашено и самата перспектива атлетът отново да ходи нормално. В крайна сметка Бърд успя отново да проходи чрез интензивна физиотераперия, а ние изтръпваме, докато гледаме как той за малко се размина със смъртта при този унищожителен сблъсък.

Рони Лот се сбогува с част от... пръстта си

Състезателят на Далас Каубойс Рони Лот остана без част от малкия пръст на едната си ръка, след като неуспешно се опита да преследва Тими Нюсъм. Пораженията за Лот бяха толкова сериозни, че се наложи половината пръст да бъде ампутирана, след като докторите не бяха в състояние да го възстановят напълно. Въпросната ситуация можете да видите след 1:55 на следното видео.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ