Джина Карано пое по пътя от ринга към екрана  5 Виж всички снимки

26.07.2011, 12:17

   
 

Ако я срещнете на улицата, може би ще си помислите, че е поредното симпатично момиче, с което се разминавате през деня. Всъщност с два прави удара тя може да ви свали на земята, а вие няма да разберете откъде ви е дошло. Това е Джина Карано - най-усмихнатият и нежен ММА боец с предстоящ кино дебют в главна роля. Американката върви по стъпките на имена като Жан-Клод Ван Дам, Стивън Сегал, Хълк Хоган, Дуейн Джонсън "Скалата" и Ранди Котюр, но го прави с доста по-голяма доза сексапил.

Родена на 16 април 1982 г., Карано израства в Ню Йорк, а спортът отрано става част от ежедневието ѝ - баща ѝ Глен Карано е дългогодишен куотърбек в "Далас Каубойс". Като малка Джина е съвсем обикновено момиченце. Завършва гимназията "Тринити" в Лас Вегас, Невада, където е важна част от женския отбор по баскетбол. Следващата стъпка в образованието ѝ е Университетът в Невада, където три години учи "Психология".

Постепенно Джина навлиза в бойните спортове. Първоначално тя започва с тренировки по муай тай. Докато се занимава с този спорт, Джина постига личен рекорд 12-1-1 (победи-загуби-равни). През лятото на 2006 г. Карано преминава към смесените бойни изкуства. Както подказва името, MMA (mixed martial arts) е спорт, в който се комбинират техниките от различни бойни спортове, като комбинацията е между умения за игра в стойка и игра в партер.

И така, още в първата си среща Джина побеждава Летисия Пестова с нокаут в първия рунд и окончателно решава, че точно с този спорт иска да се занимава. С годините миловидната американка си изгражда специфичен стил на игра. Той е съсредоточен в играта в стойка, където най-добре може да демонстрира уменията си, научени от муай тай тренировките. Атлетичната ѝ фигура ѝ дава предимство пред съперничките ѝ. Освен това, Джина наистина удря много здраво. Постепенно Карано подобрява уменията си в партер и се превръща в една от най-силните жени сред ММА състезателите. През 2008 г. е обявена за женски боец на годината, а днес Джина тренира при Ранди Котюр.

Карано даде увереност на много момичета по света, че и жените могат да се занимават с бойни спортове. Добрата ѝ външност крещи: "Мога да съм красива и пак да ти разбия физиономията". Не случайно Джина е и модел, а лицето ѝ краси множество списания в САЩ.

И както споменахме в началото, на Карано ѝ предстои официален филмов дебют в централна роля. Той ще се случи в началото на 2012 г., а филмът е "Haywire". В него Карано играе Малъри Кейн - силна, умна и търсена агентка. Тя е наемана за извършване на операции, с които никой не иска да си цапа ръцете. Малка грешка обаче проваля една от мисиите и от изпълнителка, Малъри се превръща в главна заподозряна, която трябва да опази както своя, така и живота на семейството си.

Режисьор на филма е Стивън Содърбърг, а той стои зад заглавия като "Секс, лъжи и видео" (1989), "Трафик" (2000), "Бандата на Оушън" (1, 2 и 3), филмите за Че Гевара и др. Освен Джина Карано, която ще е основната атракция, в останалите роли ще видим Чанинг Тейтъм, Майкъл Фасбендер, Юън Макгрегър, Майкъл Дъглас, Антонио Бандерас, Бил Пакстън и др.

Въпреки че официалният трейлър на филма не ни вдъхна особен оптимизъм, все пак си мислим, че в "Haywire" най-после ще видим адекватни екшън сцени с главен герой жена. Опитите с Анджелина Джоли в "Агент Солт" (2010) и всякакви други знайни и не знайни актриси да бъдат убедителни, когато бият мъже, бяха неуспешни. От друга страна, Джина Карано може и да не е надарена с таланта на Мерил Стрийп, но със сигурност умее неща като Жан-Клод Ван Дам. Надяваме се, че няма да останем разочаровани, тъй като преди време в САЩ излезе информация, че Джина има проблеми с психиката, а някои медии я изкараха напълно луда. Независимо къде точно е истината обаче, ние вече нямаме търпение да видим Джина в "Haywire", а ето какво казва и екранният ѝ партньор Чанинг Тейтъм: "Ще видите жестоки сцени, в които жена пребива мъже. В съвременните филми сме свикнали да виждаме мускулести мъже да се бият с други като тях. За мен обаче е голямо удоволствие да видя една прекрасна жена как спуква задниците на толкова много мъже."

Гледайте трейлъра:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ