Дразнещите навици на хората, които започват да спортуват

25.03.2015, 10:33

Особено след бума на социалните мрежи

   
 
Дразнещите навици на хората, които започват да спортуват

Поздравления за всички, решили да влязат във форма по една или друга причина. Поздравления за тези, които се интересуват от здравословен начин на живот. Ние имаме проблем към онези, които след като приемат за свое верую отслабването и активното спортуване, започват да досаждат на останалата част от света. Всички имате такива познати, които рязко влизат във филма и започват да спамят диети, "достоверни факти", снимки, снимки, снимки...

Следва подробен, но минимално досаден разбор на този тип хора, обсебени от идеята да спортуват.

1. Изведнъж започват изключително старателно да подбират храната си и да ядат само "правилните" неща

Едно е да насърчаваш хората да ядат повече плодове, зеленчуци, пълнозърнести продукти и т.н., друго е да обясняваш как захарта е ДЯВОЛ, а яденето на дюнер понякога е равносилно на убийство. Във всичко трябва да има умереност, дори и намеренията да са положителни.

2. Започват да си качват снимки с "резултати"

Не виждаме смисъл да качвате снимки с #прогреса си, при положение, че видимо няма никакъв прогрес, защото още е рано.

3. Започват да използват клишета

"Яж чисто, тренирай мръсно", "Унищожи онова, което те унищожава", "Движи се повече, застояването е смърт" и т.н., и т.н.

4. Започват да дават непоискани съвети

Кой каквото иска да яде. Но когато някой започне да ни дава съвети, от които нямаме никаква необходимост, поведението му вече става проблем, защото ни предизвиква агресия...

5. Изведнъж стават гадняри към останалите хора

Няма нищо по-тъжно от това човек, който е започнал да спортува, изведнъж да започне да обижда дебелите или просто пухкавите хора. Защо го прави ли? Нямаме идея, но със сигурност не е за да преобрази света в едно по-спортно място. Защото ако е така, подходът му определено не става.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ