Търсенето на iPhone 16 Pro е по-ниско от очакваното

17.09.2024, 15:00

Неочаквано...

   
 
Търсенето на iPhone 16 Pro е по-ниско от очакваното

Търсенето на iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max е "по-ниско от очакваното", според анализатора на Apple Минг-Чи Куо.

Куо направи проучване на веригата за доставки и използва резултатите от предварителните поръчки от официалните уебсайтове на Apple, за да събере ключови данни за предварителните поръчки на iPhone 16 през първия уикенд за всеки модел. Това включва продажби с предварителна поръчка, средни срокове за доставка и пратки преди предварителна поръчка.

Той изчисли, че продажбите на серия iPhone 16 за първия уикенд с предварителни поръчки са около 37 милиона единици, което е почти 13% спад от серията iPhone 15 миналата година.

Той каза, че "ключовият фактор е по-ниското от очакваното търсене на серията iPhone 16 Pro". Продажбите на iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max през първия уикенд се оценяват на спад съответно с 27% и 16% в сравнение с продажбите на iPhone 15 Pro и iPhone 15 Pro Max през същия период на миналата година.

Куо подозира, че причината за по-ниското от очакваното търсене на моделите iPhone 16 Pro е, че Apple Intelligence, платформа за изкуствен интелект, разработена от Apple, няма да бъде налична в серията iPhone 16 Pro, когато стартират в петък.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ