Как да се облечеш, ако те поканят на сватба с дрескод Casual

21.08.2023, 12:00

Забрави за анцуга с ръб!

   
 
Как да се облечеш, ако те поканят на сватба с дрескод Casual
Източник: Canva

Плюсът на сватбите с небрежен (casual) дрес код, е че можеш да се облечеш наистина по-неформално и да се чувстваш комфортно през цялото време. Но все пак трябва да ти е ясно, че casual не означава анцуг и маратонки. Все пак трябва да спазиш определена степен на приличие и стил.

Ето ти няколко примера как може да се облечеш:

Риза

Избери добре изглеждаща риза без никакви надписи или много ярки цветове. Нека бъде светла или пастелна риза, която лесно мжеш да комбинираш с другите лементи от облеклото.

Панталони

Чисти, небрежни панталони са добър избор. Те могат да бъдат дънкови или широки панталони от памучен плат. Избягвайте анцузите или така модерните отново карго панталони с много джобове.

Обувки

Обувките трябва да съответстват на небрежния стил. Можеш да изберете кецове, летни мокасини, ботуши или изчистени кожени обувки. Избягвай формални обувки като официални лачени мокасини или бизнес обувки.

Аксесоари

Можеш да добавиш стил на визията си чрез аксесоари като кожена колан, копчета за ръкавели или часовник. Но не прекалявай с тях – сдържай се от твърде много и твърде бляскави аксесоари.

Сако или пуловер

Ако желаеш да придадете по-изискан вид на визията си, може да добавиш сако или пуловер. Това зависи от конкретния стил на сватбата и климата.

Цветове

За небрежна сватба, може да избереш по-свежи и разнообразни цветове. Пастелни, земни или светли цветове са подходящи за този стил.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ