Защо скандинавският стил е предпочитан от все повече хора?

18.09.2021, 10:00

И на нас ни е любим!

   
 
Защо скандинавският стил е предпочитан от все повече хора?

Скандинавският стил е любим на мнозина, особено откакто ИКЕА го наложи преди години. и ние самите сме огромни фенове и с ръка на сърце признаваме, че притежаваме мебели на шведската верига в домовете си. Но защо този стил е толкова разпространен?

Функционалност и простота

В скандинавския дизайн има малко излишна декоративност - само най-необходимата. Ето защо този стил никога не остарява и остава актуален за много дълго, ако мебелите са достатъчно здрави.

Светлина и топлина

Скандинавските дизайни са решени в светли нюанси и топли цветове. Факт е, че северните страни имат кратки дневни часове, затова скандинавците се стремят да запазят възможно най-много светлината в домовете си.

2318167

Естествено и екологично

Естествените материали често се използват в дизайнерските елементи - първо, те са екологично чисти, и второ, изглеждат много стилно. Стайните растения в едноцветни саксии са често използвана декорация. Освен това скандинавските производители се стремят да използват LED източници на светлина, рециклируеми тъкани и минимум пластмаса.

2318166

Добро качество и достъпност

В сравнение с други магазини за мебели, скандинавските модели винаги са на по-ниска цена. Разбира се, можете да намерите много скъпи неща от най -готините изтъкнати дизайнери, но дори и най -простите модели от ИКЕА не им отстъпват много по качество и външен вид. Така че скандинавският дизайн дава възможност на почти всеки да обзаведе своето пространство удобно и функционално.

Скандинавският дизайн е прогресивен

Тук не става въпрос за просто производство на някакви мебели, а цялостна нагласа. През 1990 г. Скандинавският съвет за дизайн дори издава манифест, който насърчава демокрацията, толерантността и равенството. Основната теза за скандинавския дизайн са интересите на мнозинството. Всъщност няма значение дали става въпрос за архитектура, мода или декор - скандинавският дизайн подхожда на всички.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ