Аксесоари от истинско злато

03.11.2011, 17:35

   
 
Аксесоари от истинско злато

"Дрехите правят човека" е максимата, която изглежда всеки следва, особено суетните модни маниаци. Този сезон тези от вас, които имат известно количество пари за харчене, могат да се доберат до едни от най-уникалните и висококачествени материи, от които да изработят дрехите и аксесоарите си.

Екип от швейцарски инженери създали нещо, което ще направи всички "ощетени" модни личности изключително щастливи – плат, който е изтъкан с нишки от чисто злато. Нещо, което не е виждано никога до сега по света.

Специалният плат е изработен по уникална технология, която не е била позната до сега. От възникването на идеята в главите на екип учени от института EMPA до сега изминали 10 години в експерименти и проучвания. На финала инженерите използвали специално устройство, за да направят златен прах, който втрили по още по-специален начин в най-фините влакна коприна, които можели да направят. След това изработили златните нишки, от които била изтъкана ценната нова материя. На всичкото отгоре успели да се справят и с така вълнуващия ни въпрос с живота и прането на този плат. Да, крайният продукт е годен за носене, дълготраен е и може да се изпира, като бляскавият 24-каратов ефект не изчезва с обработката в пералнята.

Засега продукцията е лимитирана. От получения продукт вече е изработена малка колекция вратовръзки, папийонки и кърпички. Най-ниската цена, която идва с най-малко 8 грама злато в плата, е 7 500 швейцарски франка. Ако ви интересува някой от продуктите или самияt плат, то можете да получите повече информация тук.

А ние се надяваме, че скоро ще направят и алуминиев плат за останалите 99% от населението на Земята. 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ