5 изпитани начина да се пребориш с махмурлука

01.08.2023, 14:00

Наистина действат!

   
 
5 изпитани начина да се пребориш с махмурлука
Източник: Canva

Пийнеш малко, после страдаш много. Е, добре де - може би е трябвало да спреш след петата чаша ракия. Много ясно, че ще те цепи главата на следващата сутрин. Ние обаче сме тук, за да помогнем. Ето ти пет изпитани начина, които ще помогнат да се справиш с махмурлука на сутринта:

Пий много вода

Една от основните причини за махмурлук е дехидратацията. Затова започни деня си с поне две чаши вода и продължавай да пиете през целия ден.

Консумирай леки храни

Приемай леки и лесноусвоими храни, като плодове, зеленчуци или тост. Те могат да ти помогнат да се почувстваш по-добре и да стабилизират нивата на захар в кръвта.

Възстанови електролитния баланс

Потърси напитки с електролити, като кокосова вода или спортни напитки. Те могат да възстановят загубените електролити след употребата на алкохол, колкото и абсурдно да ти звучи това.

Отдай се на физическа активност

Пътуването до фитнеса може да бъде предизвикателство, но лека физическа активност, като разходка на открито или леки упражнения, може да ти помогнат да се почувстваш по-свежо.

Почивай достатъчно

Опитай се да възстановиш своя сън и да си починеш. Недостигът на сън може да влоши симптомите на махмурлук и да забави възстановяването ти.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ