Колко време ѝ трябва на жената, за да достигне до оргазъм?

25.07.2022, 15:00

Отговаря специалист!

   
 
Колко време ѝ трябва на жената, за да достигне до оргазъм?

Урологът и YouTuber по сексуално образование Rena Malik споделя съдържание в канала си, целящо да помогне на хората да имат здравословен и по-пълноценен сексуален живот. В едно от последните си видеа тя разглежда един от най-честите въпроси, които ѝ задават абонатите: колко време отнема на жените да достигнат до оргазъм.

Тя започва, като разглежда резултатите от проучване, включващо повече от 2000 жени, които са били попитани колко време според тях е необходимо за достигане на оргазъм както по време на секс, така и при мастурбация. Медицинската история, сексуалната история, състоянието на връзката и всяка трудност при постигане на оргазъм също са взети под внимание.

"Това, което откриват е, че средното време за достигане на кулминация при жени с партньор е около 14 минути", казва Малик. "Когато обаче са мастурбирали сами, това време е било около 8 минути... Много често жените се нуждаят от стимулация на клитора, за да достигнат оргазъм и много често, когато мастурбират, жените се фокусират върху точно върху това."

Проучването установява също, че за много жени сексът не е просто кулминация, но и създаване на интимност и доверие с партньора им, в сравнение с мастурбацията, където удоволствието е основната цел. Вероятно поради тази причина мнозинството от жените в това проучване намират секса за по-удовлетворяващ от мастурбацията, въпреки по-голямото време, което отнема.

"Интересното също е, че жените, които са били по-възрастни и са имали много задоволителен статус на връзка, е по-вероятно да имат съкратено време на латентност на оргазма или по-кратко време до кулминация", добавя Малик. Това е така, защото жените, които са по-възрастни или са във връзка, в която са щастливи, могат да комуникират по-добре какво харесват и да разбират тялото си малко по-добре, така че да могат да достигнат оргазъм по-бързо.

 

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ