Ще отложат ли „Дюн: Част втора“ за 2024 г. заради стачките?

25.08.2023, 10:03

Не ни се иска!

   
 
Ще отложат ли „Дюн: Част втора“ за 2024 г. заради стачките?
Източник: IMDB

"Дюн: Част втора", втората половина на научната фантастика на Франк Хърбърт, беше отложена от 3 ноември 2023 г. до 15 март 2024 г.

Warner Bros. Discovery отложи и издаването на "Godzilla x Kong: The Lost Empire" от новата дата "Dune 2" до 12 април 2024 г. Тъй като първоначално 12 април беше слотът за анимационния "Lord of the Rings: The War" на Rohirrim, но ще започне на 13 декември 2024 г.

Разместването на датите на пускане и изместването на "Дюн: Част втора" от надпреварата за наградите за тази година е факт, тъй като стачките на WGA и SAG-AFTRA все още продължават.

Според Variety, изборът да се премести продължението на "Дюн" на Дени Вилньов се корени в желанието актьорският състав (Тимоте Шаламе, Зендая, Флорънс Пю, Ребека Фъргюсън, Остин Бътлър и др.) да може да участва в глобална маркетингова кампания преди пускането на пазара. В момента на сценаристите и актьорите е забранено да рекламират своите филми поради стачките.

Според The ​​Wrap, Warner Bros. Discovery подчертава, че вземат индивидуални решения въз основа на това, което смятат за най-добро за всеки филм. "Wonka", (също с участието на Шаламе) "The Color Purple" и "Aquaman and the Lost Kingdom" все още имат дати за излизане през декември 2023 г.

Тъй като "Дюн: Част втора" има четиримесечно закъснение, "The Marvels" на Marvel вече ще може да се върне на IMAX екраните през ноември.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ