Разрази се скандал между „The Marvels“ и „Дюн: Част втора“

31.07.2023, 10:00

Не им е лесно!

   
 
Разрази се скандал между „The Marvels“ и „Дюн: Част втора“
Източник: IMDB

"The Marvels" на Marvel Studios няма да се прожектира в IMAX, освен ако "Дюн: Част втора" на Warner Bros. и Legendary не отмести премиерната си дата на 3 ноември, съобщава Comicbook.com.

Миналата седмица Variety съобщи, че продуцентите зад научнофантастичния епос на Дени Вилньов обмислят дали да отложат "Дюн: Част втора" до 2024 г. след стачката на актьорите, която ще забрани на звездния му актьорски състав, включително Тимъти Шаламе и Зендая, да рекламират филма, ако протестът продължи до есента.

Но по време на разговор за печалбите на IMAX в сряда, главният изпълнителен директор Ричард Гелфонд каза, че продължението на "Дюн" ще има "много дълго време за изпълнение в IMAX" – пет до шест седмици – което означава, че "The Marvels" няма да има достъп до тези екрани на 10 ноември. Докладът, че Warner Bros. ще забави "Дюн: Част втора" не е верен, според Гелфонд, който добави: "Чувствам доста силно, че няма да се премести".

Ако "Дюн: Част втора" измести датата си на 3 ноември, тези IMAX екрани ще преминат към "The Marvels", а наличието на филм на Marvel като резервен вариант не е най-лошата позиция", добавя Гелфонд.

"Дюн: Част втора" следния актьорски състав Ребека Фъргюсън, Хавиер Бардем, Джош Бролин, Стелан Скарсгард, Дейв Баутиста, Шарлот Рамплинг и Стивън Маккинли Хендерсън; към тях се присъединяват новите попълнения Austin Butler, Christopher Walken, Florence Pugh, Léa Seydoux и Souheila Yacoub. Тръгва по кината на 3 ноември.

Междувременно Бри Ларсън и Самюел Л. Джаксън водят актьорски състав, който включва Тейона Парис, Иман Велани, Парк Сео-джун и Зауи Аштън в "The Marvels", който излиза по кината в САЩ на 10 ноември.


   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ