Сър Иън Маккелън би изиграл Гандалф отново в „Ловът за Голъм“

10.06.2024, 11:36

Това и чакаме!

   
 
Сър Иън Маккелън би изиграл Гандалф отново в „Ловът за Голъм“
Източник: IMDB

Сър Иън Маккелън е готов да изиграе Гандалф отново - ако той все още е "жив", когато бъде заснет следващият филм.

Маккелън каза пред лондонския The Times, че е чул "раздвижване в страната на Толкин" и поради ролята си в "Player Kings" не се е бръснал от месеци.

"Но няма сценарий, няма предложение, няма план", добави той, като шеговито отговори, ако би се заинтересувал да повтори ролята си, "Ако съм жив".

В интервю за Deadline по-рано тази година Джаксън говори защо фокусирането върху Gollum е интересно.

"Героят на Gollum/Sméagol винаги ме е очаровал, защото Gollum отразява най-лошото от човешката природа, докато неговата страна на Sméagol е, може би, доста симпатична. Мисля, че той се свързва както с читателите, така и с филмовата публика, защото във всички нас има по малко и от двете. Наистина искаме да проучим предисторията му и да навлезем в онези части от пътуването му, които нямахме време да покрием в по-ранните филми. Твърде рано е да знаем кой ще пресече пътя му, но е достатъчно да кажем, че ще вземем примера на професор Толкин", коментира той.

Маккелън не е единственият актьор, който коментира възможността да се завърне във франчайза. Виго Мортенсен, който играе Арагорн в трилогията "Властелинът на пръстените", също каза, че би се заинтересувал да повтори ролята си в "Ловът на Голум", но призна, че това ще трябва да го оправдае, че е с две десетилетия по-възрастен от него в предишните филми.

"Наистина искаме да проучим предисторията му и да навлезем в онези части от пътуването му, които нямахме време да покрием в по-ранните филми. Твърде рано е да разберем кой ще пресече пътя му, но е достатъчно да кажем, че ще вземем примера от [оригиналния автор Дж. Р. Р. Толкин", казва той.
   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ