Кога ще излезе игралният филм, базиран на „Street Fighter“?

01.07.2024, 14:32

В очакване сме!

   
 
Кога ще излезе игралният филм, базиран на „Street Fighter“?
Източник: 9GAG

Sony и Legendary обявиха в сряда следобед, че техният игрален филм "Street Fighter", базиран на класическите видео игри от Capcom, е насрочен за пускане по кината на 20 март 2026 г.

Legendary грабна филмовите и телевизионни права за изключително популярната игрална поредица през 2023 г. От стартирането на франчайза през 1987 г. Street Fighter е продал над 49 милиона бройки по целия свят, превръщайки се в един от най-известните и най-печеливши франчайзи за видеоигри от всички време.

Той също така породи други игри, спин-офи и кросоувъри, включващи герои като Ryu, Ken, Chun-Li, Guile и M. Bison. Capcom стои зад други популярни игри като Resident Evil и Monster Hunter.

Това не е първият път, когато "Street Fighter" излиза на големия екран. Universal монтира адаптация със същото име през 1994 г. с участието на Жан-Клод Ван Дам, Кайли Миноуг, Минг-На Уен и Раул Джулия. През 2009 г. 20th Century Fox пусна "Street Fighter: The Legend of Chun-Li" с Кристин Кройк. И двата проекта бяха търговски неуспешни.

Въпреки че адаптациите на игрите често бяха синоним на провал в боксофиса, през последните години се наблюдават множество успехи в жанра, включително "Таралежът Соник" и неговото продължение от 2022 г., "Uncharted" на Том Холанд, "Подземия и дракони: Чест сред крадците" и филмът "Super Mario Bros." В телевизионния свят адаптациите на "The Last of Us" и "Fallout" също се оказаха популярни.

   
 
ЕТИКЕТИ
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ