„Опенхаймер“ се превърна в най-големия филм на Нолан без Батман

29.08.2023, 10:00

И надмина „Генезис“

   
 
„Опенхаймер“ се превърна в най-големия филм на Нолан без Батман
Източник: IMDB

Според The ​​Hollywood Reporter, "Опенхаймер" е спечелил общо 300 милиона долара в САЩ. Той изпревари "Генезис", ставайки третият най-касов филм на Кристофър Нолан в местния боксофис след "Черният рицар" и "Черният рицар: Възраждането".

"Генезис", научнофантастичният епос за екип от професионални крадци, които извършват дръзък план, за да внедрят идея в главата на мишена, преди това беше трети в списъка на Нолан с 292,59 милиона долара в страната.

"Опенхаймер" също продължава да прави голям бизнес в чужбина, като спечели още 29,1 милиона долара за чуждестранни общо 477,1 милиона долара – това е пред 471 милиона долара на "Черният рицар" – и глобално привличане от 777,2 милиона долара, съобщава Deadline.

Тричасовият биографичен филм за Дж. Робърт Опенхаймер, режисьорът зад тайния проект Манхатън, който е родното място на първото ядрено оръжие, в момента е четвъртият най-касов филм за 2023 г. в световен мащаб.

Що се отнася до "съперника" на Опенхаймер "Барби", той е готов да стане най-касовият филм на Warner Bros за всички времена. Според Deadline до днес оценката за целия свят е 1,34 милиарда долара, което означава, че само 1 милион долара го разделят от "Хари Потър и Даровете на смъртта, част 2", за да постигне рекорда.




   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ