Факс от бъдещето: Колите, които ще променят съвременното разбиране за автомобил

17.04.2015, 17:18

Слънчеви панели, вятърни турбини и водородни влакна – основният пакет екстри на бъдещите коли

   
 
Факс от бъдещето: Колите, които ще променят съвременното разбиране за автомобил

За пореден път ще ви убедим във факта, че автомобилната индустрия няма да спре да се развива, а дизайнерите сякаш се надпреварват кой да измисли по-екологичен, по-лек и по-бърз автомобил с от шантав по-шантав дизайн. Предлагаме ви 10 коли от бъдещето и ви пожелаваме един ден да карате някоя от тях, освен ако дотогава автомобилите не се управляват само със силата на мисълта. Както е тръгнало, този момент не е много далеч. Вижте...

Peugeot Flux concept

1495159

Tози модел на Peugeot е победител на международен конкурс за най-добър дизайн през 2007 г. Спортната концепция на колата е дело на млад румънец, а идеята е автомобилът да може да се движи по оф-роуд терени.

Nike ONE

1495166

С максимална скорост 370 км/ч. концепцията на автомобила е изработена от марката за спортни дрехи Nike. Приличащо повече на бъги, отколкото на кола, превозното средство е включено във видеоиграта Gran Turismo 4.

Jaguar Mark XXI Concept

1495170

Вдъхновени от идеята да живеят в симбиоза с природата, от Jaguar проектират този модел във формата на листо. По проект автомобилът ще бъде покрит с фотоволтаични панели, които ще зареждат батериите на борда.

Audi Makaon Speed Sailor

1495172

Това е птица, това е самолет! Не, това е странен модел на Audi! Замислен да излезе на пазара през 2040 г. Концепцията е автомобилът да бъде двуместен, много лек и да се задвижва от вятърна енергия. Купето ще може да се мести, за да балансира превозното средство, когато вятърът е твърде силен.

Dolphin concept car

1495162

Авомобилът е победител в надпреварата за най-добър дизайн, организирана от Michelin през 2013 г. Замислен е като спортен, семеен. Дизайнът е творение на трима млади китайци, а моделът е изработен от прозрачно стъкло и водородни влакна. Китайска работа...

Nissan Motivity 400C

1495157

Отличаващ се с триъгълна форма, за да се намали въздушното съпротивление, Nissan Motivity 400C е футуристичен автомобил, който ще предлага на водача едно наистина неповторимо преживяване. Проектът е на тайванския дизайнер Тери Йе.

Mazda Kaan

1495158

С изключително странен и иновативен дизайн, електрическият автомобил на Mazda има за цел да се превърне в достоен представител на бъдещите състезателни коли. Превозното средство развива 400 км/ч., без да произвежда никакви вредни емисии.

Peugeot Moovie

1495168

Приличащ повече на лифтова кабинка, проектът на Peugeot Moovie е на португалския дизайнер Андре Коста. Автомобилът е предназначен за бъдещето и е изцяло екологичен, изработен от пяна, стомана и плексиглас.

Venturi Electric

1495164

Моделът прилича повече на количка за голф, отколкото на автомобил, който някога ще се движи по улиците. Venturi Electric е електрически, триместен модел, захранван по уникален начин. Освен с електрически батерии, превозното средство се черпи слънчева и вятърна енергия, благодарение на вградените в него слънчеви панели и вятърна турбина.

Volvo Air Motion

1495160

Моделът на Volvo е проектиран през 2010 г. и е екологично чист, ултралек и се задвижва от сгъстен въздух. Наподобяваща мидена черупка, колата ще се изработва от водородни влакна, което ще ѝ позволи да тежи по-малко от 450 кг.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ