Технологична бомба от Google за безконтактното бъдеще на света

04.06.2015, 19:25

Всичко ще се случва само с движение

   
 
Технологична бомба от Google за безконтактното бъдеще на света

Никак не е случайно, че Google си печели все повече и повече фенове. Причината е, че огромното количество специалисти, които работят там, сякаш винаги са с една крачка преди цялото човечество. Ето, днес разбираме, че усилено се работи върху безконтактна технология, която позволява на потребителя да управлява всякакви устройства без изобщо да ги докосва.

Проектът, върху който цялото Google-ско войнство умува, се нарича Soli. Екипът се съсредоточава върху възможностите на движението на човешката ръка и специален микро радар, който да може да ги улавя и да възпроизвежда вълните в команди за изпълняване на различни функции и задачи. Всичко опира до разпознаване на жестовете.

Чипът, който в момента се разработва, може да бъде поставян във всякакви устройства, което си е съвсем откровена технологична революция. Все още не е ясно кога масовият потребител ще може да се възползва от въпросния радар, но когато и да се случи, със сигурност драстично ще промени живота на всички нас. За добро или за лошо - предстои да разберем.

Вижте следващото видео, което дава още подробности около проекта Soli:

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ