Стъклена клавиатура за спокойни хора  7 Виж всички снимки

01.12.2011, 17:45

Повтаряме - за спокойни хора

   
 

Ако сте нервак, който обича да блъска по клавиатурата и мишката, време е да се успокоите, защото предложението, което ще ви направим сега, определено ще изисква пълното ви спокойствие. В противен случай няма да се задържи дълго време в дома ви. Става дума за клавиатура и мишка от стъкло, които със сигурност ще направят пространството около компютъра ви доста по-интересно и изискано.

Glass Multi-Touch Keyboard & Mouse е колкото необикновена, толкова и напълно функционална идея, която обаче все още очаква своята фактическа реализация. По ръбовете на клавиатурата са разположени LED светлини, които се пресичат под повърхността на клавиатурата. Те са свързани със специални камери, а целта им е да отчитат всяко ваше докосване по гладката стъклена повърхност, както на мишката, така и на клавиатурата. Като всеки друг периферен продукт, и този поддържа Bluetooth, а батериите му са литиево-полимерни.

Проектът, чийто създател е Джейсън Гидингс, ще има една специална функция, а именно – да издава звук като от реално натискане на стандартна клавиатура. Най-хубавото е, че този звук ще може да бъде пускан или спиран в зависимост от предпочитанията на потребителя. Основата на мишката и клавиатурата е метална и ще стои чудесно в стая с всякакво обзавеждане.

Проектът, както вече казахме, все още не се е превърнал в реалност, или поне не изцяло. Авторът му събира пари в сайт, в който всеки човек може да дари каквато си поиска сума. Такива сайтове има и в България и принципът им е същият – създателят разказва за какво иска да събере пари и докога е срокът. Посочва сумата, която цели да събере, както и различни награди, които получават хората според това колко средства даряват.

В случая със стъклената клавиатура и мишка целта на Джейсън Гидингс е да събере 50 000 долара. Да, но точно месец преди изтичането на срока, парите за проекта вече са набъбнали на 68 353 долара от общо 275 дарители.

Самият Гидингс е инженер и изобретател и изобщо не е случайно, че неговият продукт е изключително изпипан. Затова е харесан и подкрепен от толкова много хора. Можете да разгледате нашата галерия, за да видите повече снимки на продукта, който, според нас, съвсем скоро ще се появи на бял свят. Надяваме се да достигне и територията на България.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ