Полезни съвети за Windows и интернет

Някои трикове, за които сигурно не сте и предполагали!

   
 
Полезни съвети за Windows и интернет

1. Когато се регистрирате в сайт, който не е от първостепенна важност за вас, можете да използвате временен имейл адрес, за да избегнете досадния спам. Ако не знаете нито един такъв сайт, просто можете да напишете в "Google" временен имейл адрес или Disposable Temporary Email.

2. Използвайте търсачката на "Google Chrome" за бързи и спешни записки. Просто копирайте този линк: data:text/html, Забележка: Можете и да си го запазите в любимите сайтове за ваше удобство. 

3. Знаете ли, че можете да пускате песни от вашия компютър директно в търскачката "Google Chrome"?Единственото, което трябва да направите, е да вземете файла и да го пуснете в търсачката и песента се пуска директно.

4. Този начин е непроверен лично от мен, но можете да пробвате, когато пътувате и може да се окаже много полезен съвет за странстващите хора като вас. Как да си "хакнете" или по друг начин казано, как да използвате безжичния интернет на летищата по света? Просто добавяте "?.Jpg" в края на всеки сайт, който искате да посетите. Успех!

5. Когато пазарувате онлайн и особено когато пазарувате самолетни билети или резервирате хотели, е много важно да използвате инкогнито прозорец на търсачката си, защото цените се покачват, колкото по-често посещавате даден сайт. 

6. Още един съвет за пътуващите, които имат смарт телефони. Могат да отворят този линк Http://En.Wikipedia.Org/Wiki/Special:Nearby  и да прочетат различни статии за района, в който се намират.

7. Предполагам, че много често ви се е случвало да имате отворени сто хиляди прозорци на компютъра и да ви мързи да ги затваряте един по един, защото би отнело много ценно време от живота ви. Това, което можете да направите, е много елементарно. Кликвате на единствения прозорец, който ви трябва в момента, и го разклащате, а останалите всички сто хиляди прозореца по команда се прибират по местата си.

8. Ако търсите в интернет, но искате да изключите нещо определено от търсенето. Единственото, което трябва да направите, е да сложите един минус преди думата и така всички резултати от търсенето няма да го включват.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ