Обикновени предмети от всекидневието с неподозирано предназначение

26.07.2020, 10:00

Интересно!

   
 
Обикновени предмети от всекидневието с неподозирано предназначение

Има неща, които виждаме и ползваме всеки ден, но не сме сигурни от къде произлизат и с каква цел са създадени. Днес ще ти разкрием истинското предназначение на много всекидневни предмети, за което дори не си и предполагал.

Помпоните върху шапките

2239244

В миналото те са имали действителна функция. Френските моряци носели шапки с помпони, за да не нараняват главите си по таваните на кораба по време на бурно и лошо време.

Полетата в тетрадките

2239242

Производителите започват да поставят полета на тетрадките, за да предпазят това, което ще бъде написано в тях. В миналото е имало мишки почти във всеки дом, а гризачите са обожавали да се хранят с хартия. Благодарение на полетата, те не успявали да изгризат труда на хората.

Малкият колан на гърба на палтото

2239241

В наше време тези колани се поставят единствено с модна цел. Първоначално обаче са се използвали върху прекалено големите размери военни якета. Коланът събирал излишния плат, за да не се спъват войниците.

Дръжките тип топка

2239239

Много от кръглите дръжки на вратите са изработени от месинг, защото той не задържа бактерии и крайно подходящ за домове, в които живеят малки деца.

Малките мостри плат

2239243

Сигурно си се чудил защо получаваш малка мостричка плат и допълнително копче, когато си купуваш чифт дънки например. Копчето е ясно, но платът? Той се поставя с цел да изпробваш върху него различните методи и препарати за пране, за да не съсипеш дрехата си.

Дупките върху капачките от химикалки

2239240

Някои хора не спират да си дъвчат химикалките, което между другото е адски гнусно. Освен това обаче неприятният навик се оказва и опасен, защото капачката може да бъде погълната и да предизвика задушаване. Дупката позволява на човек да диша, в случай, че това се случи.

Малките дупки на катинарите

2239238

Те помагат водата да се оттича и предпазват механизма от ръжда или запушване в мръсотия. Дупката може да се използва и за смазване на механизма.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ