Невидим мотор  11 Виж всички снимки

29.09.2011, 10:11

   
 

Представата на всеки нормален мъж за това какво представлява един мотор и или мотоциклет е горе долу една и съща: машина на две колела, зверски двигател точно по средата на конструкцията, удобна кожена седалка, ярък преден фар и т.н. В случая на американския дизайнер Джоуи Руитер (Joey Ruiter) обаче тази представа е изкривена до неузнаваемост.

По думите на самия Руитер новият му проект Moto Undone притежава следните идейни рамки: "Искаме да дадем една изцяло нова дефиниция за това какво представлява един мотор. Смятаме да постигнем това като премахнем всички основни елементи, които всъщност правят мотоциклетите толкова страхотни. Трудно е да си представите мотор без лъскавата боя и откритите чаркове или без мощния двигател и неговото страховито ръмжене, което събужда дивото в теб."

В определението си за това какво е един истински мотор Руитер е много прав, колкото до това какво представлява концепцията му - трябва да признаем, че има нещо, което страшно много ни допада. Може би това е фактът, че Moto Undone е една уникална визия за мотор, каквато е толкова далеч от представите и очакванията ни за такъв тип превозно средство, която ние асимилирахме с такава мъка, че когато в крайна сметка успяхме, почувствахме адското облекчение и удовлетворение.

Освен това начинът по който изглежда мотористът, все едно се носи в пространството върху парче от летяща чиния или по-скоро класически кухненски тостер, някак си гъделичка естетическите ни рецептори по един доста приятен начин. Няма да пропуснем и факта, че машината е съвсем, съвсем тиха в работата си, тъй като е задвижвана от електрически двигател с пробег от близо 145 километра. Създателят - Джоуи Руитер, дори е направил още една крачка напред в бъдещето с този си проект. Всички данни: скорост, изминати километри, състояние на гумите и т.н. пристигат директно в смартфона на притежателя на този екстравагантен мотоциклет посредством специално мобилно приложение. Определено си говорим за технологии от ново поколение.

И докато ние не вярваме, че Moto Undone ще придобие широка популярност сред закоравелите американски или европейски рокери, то поне оставаме с много приятно впечатление от една интересна идея, която по перфектен начин съчетава в себе си иновативност, екосъобразност, уникален дизайн и висока технологичност. За всичко, което казахме до тук можете да се убедите и сами благодарение на снимките в нашата галерия.

Браво Джоуи, продължавай в същия дух.

Източник: jruiter

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
КОМЕНТАРИ 1
Подреди по: Най-нови | Най-стари

от Не е посочен | 29.09.2011 | 12:56
1 Глупост на търкалета.Друго си е истински рокерски мотор с цялата му страхотна визия.
НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ