Не игнорирай контролната лампичка на двигателя!

12.12.2022, 16:00

Ето защо!

   
 
Не игнорирай контролната лампичка на двигателя!

Шофираш и внезапно лампичката на двигателя ти светва. Но изглежда нищо не се е променило в начина, по който работи колата ти. Нищо ѝ няма, нали? Не съвсем. Светлината е индикатор, че има нещо нередно с твоя автомобил. Това може да означава всичко - от разхлабена капачка на бензина до сериозни проблеми с двигателя.

Пренебрегването на индикатора може да доведе до незабавни проблеми с колата или влошаване с течение на времето.

Защо лампичката за проверка на двигателя светва?

Възможно е да не засичаш проблеми с колата си, защото вътрешните ѝ системи може да имат способността да отменят причината. Но тя със сигурност няма да работи както трябва. С течение на времето и разстоянието този проблем може да се превърне в по-голям проблем и да засегне други сензори и системи.

Тъй като една светлина показва толкова много различни възможни повреди, възможно е тя да не е само една. Това може да се превърне в проблем.

Има определен ред на диагностика, тъй като повреда на един сензор или система може да доведе до повреда на друга система. Техникът трябва първо да поправи един елемент, след което да диагностицира автомобила, за да види дали другите неизправности са отстранени.

Ето някои често срещани причини, подари които лампичката светва:

  1. Изгубена или липсваща газова капачка
  2. Повреден сензор за кислород
  3. Проблеми с емисиите
  4. Проблеми с двигателя

За да се справиш с проблема, те съветваме да не си правиш експерименти, а директно да закараш колата на сервиз, за да разбереш какво се случва.

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ