Най-нескопосаните роботи в света станаха хит

15.09.2016, 11:15

Запознайте се с "Кралицата на скапаните роботи"

   
 
Най-нескопосаните роботи в света станаха хит

Виждали сме всякакви роботи, които извършват какви ли не сложни операции по перфектен начин. На 25-годишната шведска изобретателка Симон Гиерц явно ѝ е писнало от тях, защото се е специализирала в производството на изключително лошо проектирани продукти. 

Сега работеща от Сан Франциско, шведката нарича себе си "Кралицата на скапаните роботи" и определено не се шегува. На теория нейните творения трябва да правят живота по-лесен, но на практика се случва точно обратното. Няма как да не реагирате с усмивка на тъмното ѝ чувство за хумор, когато видите будилника с въртяща се ръка, биеща шамари, или устройството за слагане на червило, което не знае къде се намира устата. 

Гиерц прави всичко това за комедийния ефект. По нейните думи скапаните роботи са "тези, които решават проблеми, които не съществуват, или такива, които съществуват, но по лош начин". Целта ѝ е също да вдъхнови повече изобретатели да правят това, което искат. "Електрониката става все по-достъпна и не е необходимо да си инженер за да създаваш такива неща.", допълва тя.

Вижте видео с кратко интервю и представяне на някои от "скапаните" ѝ роботи, а ако ви хареса, може да се абонирате за канала ѝ в youtube

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ