На ски с Lamborghini Gallardo  6 Виж всички снимки

05.11.2011, 10:33

   
 

Трудно ни е да определим Lamborghini Gallardo или която и да било екзотична супер кола, като най-подходящото превозно средство за ски пътуване. От един ски курорт до друг разстоянието може да варира, но последното, което бихме си представили на път към която и да било снежна дестинация, е да се придвижваме с автомобил, подобен на италианския спортен звяр. Но професионалният скиор Йон Олсон определено не е съгласен с установените норми и доказа, че може съвсем реално да им се противопостави.

Двадесет и девет годишният швед вече е изградил навика си да използва Lamborghini като лично превозно средство, докато шофира към поредното ски състезание в Европа. От известно време Олсон се радваше на Murcielago LP670 Superveloce, което беше оборудвано с багажник за ски. Но от скоро друг звяр от същата порода ръмжи в гаража му. 

Откакто на бял свят се появи Aventador обаче деветкратният шампион на зимните X-Games не успя да удържи екстремната си природа. Проблем се оказа огромният списък с чакащите за Aventador, което принуди шведа да заложи на Gallardo LP560, но само като временно решение. Така лимитираното издание, което виждате на снимката (и в галерията) се оказа притежание на скиора. Ние, съвсем естествено, няма как да не обърнем внимание на този ексклузивен хищник, най-малкото защото върху и в него инициалите си са оставили няколко световноизвестни компании.

Първото нещо, което шведският атлет поръчва като допълнение към Gallardo, разбира се, е специална кутия за ските му, която издържа напъна на над 255 км/ч. След това Олсон изпраща автомобила при германските специалисти от DMC, които да направят стайлинг промените и накрая забива Lamborghini-то в Autostripe, за да го довърши в камуфлаж. А да, и да не забравяме за специалната поръчка на спортни колела от Östra Gummi.

Как мислите, готов ли Олсон е за Зимните олимпийски игри през 2014 г. или до тогава ще е дочакал заветния Aventador?

   
 
ДОБАВИ КОМЕНТАР 
Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ